Εισαγγελική έρευνα για τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ

Εισαγγελική έρευνα για τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις εξοφλήσεις λογαριασμών του ηλεκτρικού, ποσά που πλήρωσαν εμπρόθεσμα πελάτες της ΔΕΗ μέσω των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο μετά από καταγγελίες εκατοντάδων καταναλωτών ότι πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους για το ρεύμα μέσω των ΕΛΤΑ αλλά τα ποσά δεν αποδόθηκαν στη ΔΕΗ.

Αντικείμενο της έρευνας είναι τόσο οι ευθύνες των ΕΛΤΑ όσο και της ΔΕΗ, προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρία προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες τόσο για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους όσο και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα οφειλόμενα ποσά των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ στα 50 εκατ. ευρώ.

Πάντως, ήδη τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν ξεκινήσει την αποπληρωμή των οφειλών, καθώς τη Δευτέρα 21/5 τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κατέβαλαν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού 22,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα αυτά προήλθαν από την αποπληρωμή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, μέρους της αποζημίωσης που δικαιούνται τα ΕΛΤΑ για την παροχή της καθολικής υπηρεσίας της προηγούμενης τριετίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ελλάδα / Πέθανε ο 59χρονος στην Πάτρα που του έπεσαν μάρμαρα πολυκατοικίας στο κεφάλι

Ο 59χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Πάτρας με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Ελλάδα / Καθησυχαστικός ο Παπαζάχος για τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ήταν μοναχικός, δεν θα μας απασχολήσει»

Δεν προκαλεί ανησυχία η μετασεισμική δραστηριότητα, λέει ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ – Πώς εξηγεί τη φύση των βαθιών σεισμών στο Νότιο Αιγαίο
LIFO NEWSROOM