«Ναι» στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» από τον Ζάεφ - Αποστάσεις από Μαξίμου

«Ναι» στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν» από τον Ζάεφ - Αποστάσεις από Μαξίμου Facebook Twitter
2

Θετικός εμφανίστηκε στο όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν» ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter, η «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν είναι μία λύση, για την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω».

Νωρίτερα,  ο Σκοπιανός πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας, Γκιόργκε Ιβάνοφ και τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων κομμάτων αναφορικά με τις λεπτομέρειες της πρόσφατης συνάντησης που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα καθώς και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ονοματολογικό.

Αποστάσεις παίρνει το Μέγαρο Μαξίμου

«Καλωσορίζουμε την αποδοχή από πλευράς ΠΓΔΜ ότι λύση στο ονοματολογικό δε μπορεί να υπάρξει χωρίς την υιοθέτηση ονομασίας erga omnes, δηλαδή για όλες τις χρήσεις έναντι όλων» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ωστόσο, ενθαρρύνουμε τους γείτονές μας να συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε για εξεύρεση κοινά αποδεκτής ονομασίας με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, όπως ακριβώς προβλέπει και η δέσμη προτάσεων που έχει κατατεθεί από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς, προστίθεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Καταλήγοντας, το Μαξίμου αναφέρει «ότι η λύση αυτή καθώς και οι προβλέψεις κατά του αλυτρωτισμού πρέπει να κατοχυρωθούν με Συνταγματική Αναθεώρηση».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM
ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM