Ελεύθερος και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός- Δεκτή η αίτηση για άσυλο

Ελεύθερος και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός- Δεκτή η αίτηση για άσυλο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείο (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
0

Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι και δεύτερος από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που πέρασαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2016, έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

Η αίτησή του για χορήγηση ασύλου εκκρεμούσε σε δεύτερο βαθμό και εξετάστηκε από τη δευτεροβάθμια επιτροπή ασύλου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η απόφαση, δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση.

Η υπόθεση αυτή, του ενός από τους οκτώ έχει φθάσει με πιλοτική δίκη (δίκη που γίνεται για έναν αλλά αφορά όλους) στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου και εκδικάστηκε στις 4 Μαΐου και αναμένεται η απόφαση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ελλάδα / Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις από τον 21χρονο για τη μήνυση σε βάρος του τραγουδιστή

Ο εισαγγελέας απέστειλε έγγραφο στον Στέφανο Παπαδόπουλο για να μεταβεί στην Ευελπίδων και να δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο της μηνύσεώς του
THE LIFO TEAM