No.1

Έρευνα για την ιστοσελίδα που πουλά «θαυματουργά φάρμακα» κατά του καρκίνου ζητά ο ΠΦΣ

Έρευνα για την ιστοσελίδα που πουλά «θαυματουργά φάρμακα» κατά του καρκίνου ζητά ο ΠΦΣ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
0

Την κατεπείγουσα έρευνα για τη λειτουργία ιστοσελίδας «αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με... φιλοσοφικού χαρακτήρα επωνυμία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που πωλεί μέσω διαδικτύου σκευάσματα, όπως αιθέρια έλαια, διαφημίζοντας πως "τα πάντα θεραπεύονται είναι απλώς θέμα χρόνου"» ζητά από τις αρμόδιες Αρχές ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

« ...Τίποτα δεν είναι ανίατο, απλά είναι όλα θέμα χρόνου, και της κατάλληλης παιδείας και έρευνας, να φέρουμε όλες τις θεραπείες, όλες τις πραγματικές θεραπείες, διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο, να θεραπευτεί και να δυναμώσει, και με τη σειρά του να αγωνιστεί να βοηθήσει και τους συνανθρώπους του, γύρω του, να θεραπευτούν και εκείνοι» αναφέρει ο ιστότοπος, όπως σημειώνει ο ΠΦΣ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εν λόγω ηλεκτρονική διεύθυνση, αυτά τα προϊόντα δύνανται να «θεραπεύσουν», εκτός των άλλων, τον καρκίνο, το AIDS/HIV, την ηπατίτιδα, το πάρκινσον, νεοπλασματικές παθήσεις, τον πολύποδα, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, την επιληψία, αγγειακές παθήσεις, αυτοάνοσες παθήσεις, παθήσεις ύπατος, τη μυική δυστροφία, το συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, τη γονιμότητα κ.λπ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ζητάει την άμεση παρέμβαση των Αρχών, ένεκα του άμεσου και σοβαρού κινδύνου της δημόσιας υγείας που τίθεται από τη συνέχιση της ανωτέρω παράνομης, ανεξέλεγκτης και παραπλανητικής πώλησης αγνώστου προελεύσεως σκευασμάτων που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, έκανε λόγο για εγκληματική δραστηριότητα και πρόσθεσε πως «παρόμοιες ιστοσελίδες έχουν καταγγελθεί στο παρελθόν από τον Σύλλογο, ο οποίος είχε προσφύγει σε όλα τα αρμόδια όργανα».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Ελλάδα
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλακιάς για Τέμπη: «Ξέρεις τι είναι να είσαι γονιός και να παρακαλάς το παιδί σου να μην κατάλαβε κάτι;»

Ελλάδα / Πλακιάς για Τέμπη: «Ξέρεις τι είναι να είσαι γονιός και να παρακαλάς το παιδί σου να μην κατάλαβε κάτι;»

Συγκλονίζει ο πατέρας που έχασε τις δίδυμες κόρες και την ανιψιά του, με αφορμή την επέτειο των τριών χρόνων που συμπληρώνονται αύριο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη
THE LIFO TEAM