Στο Malabar ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Στο Malabar ο έρωτας περνάει από το στομάχι Facebook Twitter
Μπακαλιάρος με τραγανή κρούστα aioli που συνοδεύεται με τραχανά μαγειρεμένο σε μπουγιαμπέσα
0

Από τη Νίκη Μηταρέα

Στο Malabar ο έρωτας περνάει από το στομάχι Facebook Twitter
Ο δημιουργικός σεφ Παναγιώτης Γιακαλής


Ο έρωτας του καλοκαιριού.
Η ατμόσφαιρα τις καλοκαιρινές βραδιές δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου «The Margi» –που φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια παρουσίας στην αθηναϊκή Ριβιέρα– είναι μαγική. Αέρινα υφάσματα, καλοστρωμένα τραπέζια και άφθονα φυτά που ευωδιάζουν χαρίζουν μια αίσθηση χαλάρωσης που ενισχύεται από τη φιλοξενία. 

Και επειδή ο έρωτας περνάει και από το στομάχι, ο δημιουργικός σεφ Παναγιώτης Γιακαλής το πετυχαίνει απόλυτα με τα πιάτα του που αποπνέουν μοντέρνα αισθητική. Κάθε Τρίτη οι μεσογειακές γεύσεις του σεφ με έμπνευση από τα υλικά της εποχής προσφέρονται σε ένα γευστικό μενού στην τιμή των 25 ευρώ. Αρχή με γαύρο σε tempura με φίνα μαγιονέζα λεμονιού και μπρουσκέτα από ντομάτα και γαύρο μαρινέ ή καλοφτιαγμένο κριθαρότο με σπαράγγια, jamon bellota και φλοίδες παρμεζάνας. Για κυρίως, άψογος μπακαλιάρος με τραγανή κρούστα aioli που συνοδεύεται με τραχανά μαγειρεμένο σε μπουγιαμπέσα και χαρίζει το κρεσέντο στην επίγευση. Ως δεύτερη επιλογή υπάρχει γοητευτικό κοτόπουλο σε κρούστα προσούτο, που δανείζεται τη δροσιά από το παιχνιδιάρικο maki από πεπόνι με ρύζι μαγειρεμένο σε γάλα καρύδας. Στα επιδόρπια, το μήλο συναντά την αλμυρή καραμέλα και την κρέμα που συντροφεύει το παγωτό βανίλιας ή crème brûlée με ανανά, μυρωδικά, παγωτό Malibu και καρύδα. Με δυο λόγια, η δημιουργικότητα, η φινέτσα, η τεχνική...όλα είναι εδώ. Φινάλε με το signature cocktail «The Margi 50» με τροπικά φρούτα, raspberry infused vodka και lemon foam.

☛ Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929160

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες γεύσεις του καλοκαιριού στο Αιγαίο

Γεύση / Σαρδέλες Καλλονής, Φούσκες, Σκίζα. Αυτή είναι η γεύση του Αιγαίου

Οι μένουλες Καρπάθου, το σπινιάλο Καλύμνου, η σκίζα της Μήλου και η μόστρα της Μυκόνου: Από τον ιωδιούχο αφρό του Αιγαίου ως τα μητάτα των Κυκλάδων, η γεύση του καλοκαιριού αποτυπώνεται σε προϊόντα που φέρουν την ιστορία και το φως των νησιών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
ΕΠΕΞ Ελένη Σαράντη

Γεύση / Ελένη Σαράντη: «Κυνήγησα πράγματα που τελικά δεν είχαν σημασία»

Μετά από μια δύσκολη στιγμή, κατάλαβε πως η μόνη επιβράβευση που μετρά δεν είναι τα αστέρια, αλλά το “φάγαμε καταπληκτικά”. Όταν την αποκαλούν σεφ, απαντά απλά: «Εγώ μαγειρεύω». Η υπερήφανη μαγείρισσα που προκαλεί ουρές στην οδό Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, είναι η Αθηναία της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Το κρασί με απλά λόγια / Από τη γαλλική bistronomie στο σαμιώτικο αμπέλι: Η συναρπαστική διαδρομή του Βασίλη Αλεξίου

Ο σεφ και οινοποιός μας ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στο Παρίσι, στο Μarais, όπου είχε μια πολύ επιτυχημένη μακρόχρονη πορεία ως ένας από τους δημιουργούς του ρεύματος του bistronomie. Τώρα βρίσκεται στη Σάμο όπου φτιάχνει κρασιά τα οποία εκφράζουν την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του, με σκοπό να τα απολαμβάνει ο κόσμος με το φαγητό του, μαζί με άλλους ανθρώπους.
THE LIFO TEAM
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Τραπέζι κάτω από την κληματαριά

Γεύση / Τραπέζια κάτω από βαθύσκιωτες κληματαριές. Αυτό είναι το καλοκαίρι

Σκάροι με μπάμιες μαγειρεμένα στον χυμό των ανώριμων σταφυλιών από την κληματαριά της αυλής μας, σκορπιοί μακαρονάδα με ρόγες των ώριμων τσαμπιών, καθώς και αρνάκι κοκκινιστό με γλυκόξινες αγουρίδες. Αυτές είναι οι γεύσεις που αξίζουν τον ίσκιο της κληματαριάς.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Το κρασί με απλά λόγια / Αν ζούσε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, το ελληνικό κρασί θα ήταν διαφορετικό

Ένα podcast από την Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και τον Παναγιώτη Ορφανίδη αφιερωμένο σε έναν πιονέρο του ελληνικού αμπελώνα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
THE LIFO TEAM
Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ