Ανακρίνεται για δεύτερη ημέρα ο Νικολά Σαρκοζί

Ανακρίνεται για δεύτερη ημέρα ο Νικολά Σαρκοζί Facebook Twitter
1

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί βρίσκεται για δεύτερη ημέρα υπό κράτηση και ανακρίνεται ως ύποπτος για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με λιβυκά κεφάλαια. 

Οι γαλλικές αστυνομικές αρχές τον έθεσαν χθες υπό κράτηση και άρχισαν να τον ανακρίνουν. Η κράτησή του διακόπηκε για τη νύχτα και του επέτρεψαν να επιστρέψει στο σπίτι του.

Φωτορεπόρτερ του Reuters τον είδε σήμερα, την ώρα που αναχωρούσε από το σπίτι του στο Παρίσι μαζί με τον δικηγόρο του με αυτοκίνητο και στη συνέχεια κατά την είσοδό του στα γραφεία των αστυνομικών αρχών.

Η ανάκριση και σήμερα για δεύτερη ημέρα του πρώην αρχηγού του γαλλικού κράτους επιβεβαιώθηκε και από δεύτερη πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, η οποία διευκρίνισε ότι αυτή άρχισε στις 08:00 πμ τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος). 

Ούτε ο Σαρκοζί ούτε οι δικηγόροι του σχολίασαν δημοσίως την τελευταία εξέλιξη στην έρευνα για την υπόθεση αυτή, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια. Ο 63χρονος Σαρκοζί έχει χαρακτηρίσει ωστόσο στο παρελθόν τις κατηγορίες αυτές «γελοίες» και «προϊόν χειραγώγησης».

Οι δικαστές ενδιαφέρονται για χρηματοοικονομικές ροές στις οποίες ενέχονται πρόσωπα που συνδέονται με το καθεστώς του πρώην δικτάτορα της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι. Πρώην αξιωματούχοι της Τρίπολης και ο γαλλολιβανέζος μεσάζων Ζιάντ Τακιεντίν μίλησαν για καταβολές χρημάτων προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Η υπόθεση ξέσπασε το 2012 μετά τη δημοσιοποίηση από τον ιστότοπο Mediapart ενός σημειώματος που αποδίδεται στον Μούσα Κουσά, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, που υπονοεί μια λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

Διεθνή / Πίτερ Μάντελσον στο BBC: «Δεν είδα ποτέ νεαρές γυναίκες στις επισκέψεις μου στον Έπσταϊν»

«Αν ήξερα ή αν είχα οποιαδήποτε εμπλοκή, φυσικά θα απολογούμουν. Όμως δεν ήμουν ούτε συνένοχος ούτε ενήμερος για όσα έκανε» υποστήριξε στην πρώτη συνέντευξή του μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Διεθνή / Αψηφούν την καταστολή οι διαδηλωτές στο Ιράν – Σκληρές συγκρούσεις καταγράφονται σε βίντεο

Παρά τη σκληρή καταστολή, τις απειλές για θανατικές ποινές και το μπλακάουτ στο διαδίκτυο, οι διαδηλωτές στο Ιράν συνεχίζουν τις μαζικές κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις, με δεκάδες νεκρούς, χιλιάδες συλλήψεις και έντονη διεθνή ανησυχία για κλιμάκωση της κρίσης
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Όσοι πολιτικοί έχουν πάρει χρήματα από δικτάτορες ανά τον κόσμο, πρέπει να έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Όχι μόνο στη Γαλλία. Σε όλη την Ευρώπη.