Πεντάγωνο: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία

Πεντάγωνο: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δεν κατηγορούνται για κατασκοπεία Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή και όχι για κατασκοπεία θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική δικαιοσύνη τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που φέρεται να εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου.

Μέχρι τότε θα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ.

Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε χθες ενώ υπήρξε δεύτερη επικοινωνία τους σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες έφεραν τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι χθες στη δασική περιοχή Καστανιών Έβρου επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM