Οι 14 πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες που χάνουν την περιουσία τους

Οι 14 πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες που χάνουν την περιουσία τους Facebook Twitter
0

Οι ελληνικές τράπεζες βάζουν στο στόχαστρο τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία πολύ γνωστών και μεγάλων επιχειρηματιών που πτώχευσαν, χρωστούν ή έκλεισαν τις εταιρίες του με χρέη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως στο στόχαστρο μπαίνουν εκτός από τα ακίνητα ακόμη και έργα τέχνης προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες απώλειες.

Οι 14 ιδιοκτήτες υπερδανεισμένων και πτωχευμένων επιχειρήσεων, που αναμένεται άμεσα να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ, είναι οι εξής:

1. Ιmako - Πέτρος Κωστόπουλος. Η επιχείρηση έχει κλείσει και τα προσωπικά ακίνητα του επιχειρηματία σε Φιλοθέη και Μύκονο μεταβιβάστηκαν στις τράπεζες έναντι των χρεών της εταιρείας.

2. Λεμονής -Καλογήρου. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία έκδοσης δικαστικής απόφασης για τη μεταβίβαση της επιχείρησης σε στρατηγικό επενδυτή και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας. Τα προσωπικά ακίνητα της οικογένειας σε Ηρώδου Αττικού και Σαρωνίδα θα μεταβιβαστούν στην τράπεζα, ενώ θα συνεχιστούν οι δικαστικές ενέργειες για ακίνητα σε Πολιτεία και Βυτίνα Αρκαδίας.

3. Δάβαρης - Hyundai Hellas. Η επιχείρηση μεταβιβάστηκε σε στρατηγικό επενδυτή μέσω του προπτωχευτικού νόμου και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας. Τα προσωπικά ακίνητα των φορέων σε διάφορες περιοχές (Μύκονο, Ρόδο, Πάρο, Σύρο, Κύθνο, Αράχοβα, Αθήνα) θα μεταβιβαστούν στις τράπεζες.

4. Εκδόσεις Λυμπέρη. Η επιχείρηση έκλεισε καιη  τράπεζα συνεχίζει τους πλειστηριασμός για το προσωπικό ακίνητο του βασικού μετόχου στην Πολιτεία.

5. Μηχανική Κατασκευαστική. Η τράπεζα πραγματοποιεί δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση έργων τέχνης (πίνακες, γλυπτά) ιδιοκτησίας του βασικού μετόχου της Πρόδρομου Εμφιετζόγλου. 

6. Γλου - Εταιρεία ενδυμάτων. Η επιχείρηση έκλεισε και η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για την εκποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας των φορέων.

7. Ατλάντικ - Σουπερμάρκετ. Η επιχείρηση έκλεισε, ενώ η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων.

8. Καρδασιλάρης - Ξηροί καρποί. Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό προσωπικών ακινήτων.

9. Βαλαβάνης (μεγάλος κατασκευαστής στα νότια προάστια). Η τράπεζα συνεχίζει τις δικαστικές ενέργειες για τον πλειστηριασμό εταιρικών και προσωπικών ακινήτων.

10. Ξενοδοχείο «Πεντελικόν» - Χαράλαμπος Βαρδής. Η επιχείρηση έκλεισε και το ξενοδοχείο μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη, έτσι η τράπεζα συνεχίζει τις ενέργειες για τον πλειστηριασμό του ακινήτου ιδιοκτησίας των φορέων στην Κηφισιά.

11. Αλφα Γκρίσιν. Οι τράπεζες προχωρούν σε ειδική διαχείριση για την εκποίηση της επιχείρησης αλλά και προσωπικών ακινήτων των φορέων.

12. ΔΟΛ. Η εταιρεία μεταβιβάστηκε σε νέο ιδιοκτήτη και η τράπεζα συνεχίζει με τη διενέργεια πλειστηριασμού ατομικών ή οικογενειακών ακινήτων ιδιοκτησίας του πρώην μετόχου.

13. Μoda Bagno. Η επιχείρηση λειτουργεί, ωστόσο η τράπεζα κινήθηκε δικαστικά εισπράττοντας 3 εκατ. ευρώ μετρητά για μερική αποπληρωμή δανείων. Διασφάλισε επιπλέον εξασφαλίσεις σε ακίνητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπερκαλύπτοντας το υπόλοιπο του δανεισμού που εξυπηρετείται πλέον κανονικά.

14. Euromedica - Θωμάς Λιακουνάκος. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η συναλλαγή μεταβίβασης των δανείων της επιχείρησης από τρεις τράπεζες σε fund του εξωτερικού, με σημαντική έκπτωση έναντι της οφειλής. Η επιχείρηση συνεχίζει να λειτουργεί. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM