Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς

Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς Facebook Twitter
Είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του τζίντζερ και του λεμονιού.
1

O Γιάννης Τρίμμης είχε μείνει για κάποιο καιρό χωρίς δουλειά. Προηγουμένως είχε εργαστεί στον χώρο της διαφήμισης και του ντιζάιν αλλά και ως ηθοποιός.

Στη συνέχεια ξεκίνησε με κάποιους φίλους του μια οικοκοινότητα κατασκευάζοντας ανεμογεννήτριες, βαρελόκηπους, γεωδαιτικούς θόλους και άλλα τέτοια ωραία και οικολογικά.

Τότε δεν ήξερε ακόμα ότι κάποια στιγμή θα έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα και καινοτόμα προϊόντα και ότι θα έβρισκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση στους υπέρμαχους του υγιεινού τρόπου ζωής.

«Η ιδέα βέβαια είχε πέσει στο τραπέζι αρκετά χρόνια πριν» μας λέει ο κ. Τρίμμης και συνεχίζει: «Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα υγιεινό ρόφημα συνδυάσαμε το τζίντζερ με το μέλι και το λεμόνι.

»Η αποκαλούμενη τότε "τζιντζεράδα" βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση απ' όσους τη δοκίμασαν, με αποτέλεσμα τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης και τα πρώτα βήματα προς τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχεδίου που τελικά οδήγησε στο "Holy Ginger"».

Η τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους. Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Το εν λόγω προϊόν είναι ένα πλούσιο, τονωτικό μείγμα από μέλι ανθέων, φρεσκοστυμμένο χυμό πιπερόριζας και φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με γλυκιά, ελαφρώς όξινη και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση.

Είναι παρασκευασμένο με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης (cold press) η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση του τζίντζερ και του λεμονιού.

Επίσης, δεν περιέχει ζάχαρη ή άλλα πρόσθετα συντηρητικά, καθώς το μέλι λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό, και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.

Πρέπει να ομολογήσω ότι ο συνδυασμός της πιπερόριζας με το λεμόνι και το μέλι είναι πολύ αναζωογονητικός, ειδικά αυτή η ωραία ελαφριά κάψα που σου αφήνει στον λαιμό.

«Το τζίντζερ (πιπερόριζα), το μέλι και το λεμόνι λειτουργούν ως "φάρμακα" της φύσης και μπορούν να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να τονώσουν τον οργανισμό και να λειτουργήσουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά.

»Έτσι το ζητούμενό μας ήταν να επιτύχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα τζιτζερόλης ανά μερίδα και παράλληλα τη γευστική ισορροπία στην παρασκευή ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας», μας εξηγεί ο κ. Τρίμμης.

Στα επιπλέον συν είναι ότι τζιντζερόλη, εκτός από τα υπόλοιπα καλά που διαβάζω ότι κάνει, βοηθά και στην απώλεια βάρους.

Δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και μειώνει τη συσσώρευση λίπους επιταχύνοντας τον μεταβολισμό.

Αυτό το ελληνικό ρόφημα από τζίντζερ βρίσκει σιγά-σιγά φανατικούς οπαδούς Facebook Twitter
Εκτός από διαλυμένο, σε αναλογία ένα προς τέσσερα, σε μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, το εκχύλισμα αυτό γίνεται και πολύ ωραίο ζεστό ρόφημα.

Μάλιστα, όπως μου λέει ο κ. Τρίμμης, αν και προς το παρόν το τζίντζερ το εισάγουν από την Ασία και τις χώρες της Νότιας Αμερικής, έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με καλλιεργητές και βιοκαλλιεργητές ευελπιστώντας στο κοντινό μέλλον να καλύπτει τις ανάγκες του σε πιπερόριζα από εγχώρια παραγωγή, ώστε να έχει ένα αμιγώς ελληνικό προϊόν.

Εκτός από διαλυμένο, σε αναλογία ένα προς τέσσερα, σε μεταλλικό ή ανθρακούχο νερό, το εκχύλισμα αυτό γίνεται και πολύ ωραίο ζεστό ρόφημα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική και φυσικά είναι τέλειο μέσα σε κοκτέιλ, σε συνδυασμό με λευκό ρούμι, τζιν ή βότκα.

Προσωπικά μου αρέσει, εκτός από ρόφημα, να το πίνω σαν φάρμακο: ένα κουτάλι της σούπας κάθε πρωί. Νιώθω κατευθείαν ότι μου κάνει καλό.

Γεύση
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Για τη γεύση θα συμφωνήσω. Φαντάζει πολύ γευστικό.Τα υπόλοιπα περί θωράκιση2 υγείας και superfoods δεν έχουν πλέον πέραση.Αν πίνεις, καπνίζεις, έχεις άγχος, πλακώνεσαι στα πιτόγυρα, δεν σε σώζει ένα χωράφι ιπποφαές.