H ΝΔ ζητά έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας μετά το συμβάν στα Ίμια

H ΝΔ ζητά έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Άμυνας μετά το συμβάν στα Ίμια Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Τη σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ζητούν, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Κώστα Δουζίνα, 13 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τους τομεάρχες Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο και Άμυνας Βασίλη Κικίλια. Οι βουλευτές ζητούν η σύγκληση να είναι έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών.

«Η επιδείνωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο συνεχίσθηκε καθ' όλο το 2017, το οποίο έκλεισε με τον υψηλότερο αριθμό παραβιάσεων εθνικών χωρικών υδάτων και εναέριου χώρου των τελευταίων 15 ετών.

Από τις αρχές του έτους η συμπεριφορά αυτή έλαβε ακόμη πιο ανησυχητική μορφή με επαναλαμβανόμενα περιστατικά προκλητικών ενεργειών από τουρκικά σκάφη στην περιοχή των Ιμίων, τα οποία μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα δυτικά των νησίδων», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ και προσθέτουν ότι «ακραία πρόκληση συνιστά ο χθεσινός εμβολισμός σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό εντός ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων».

«Αυτό το κλίμα έντασης συντηρείται και κλιμακώνεται από τις εμπρηστικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, αποκορύφωμα των οποίων αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απείλησε ευθέως με χρήση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της χώρας μας και της Κύπρου», αναφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ και τονίζουν ότι επιβάλλεται να υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση της Επιτροπής για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε βάθος συζήτηση, με σκοπό, μεταξύ άλλων, να διαμορφωθούν συνθήκες για την οικοδόμηση ενιαίας εθνικής στάσης που θα περιορίσει αποτελεσματικά την τουρκική προκλητικότητα.

Για το λόγο αυτόν ζητούν την άμεση σύγκληση της Επιτροπής σε έκτακτη κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, του υπουργού Άμυνας και του Α/ΓΕΕΘΑ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM