Ο Κοντονής κλείνει το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου για την ευθανασία: Δεν θα την αποποινικοποιήσουμε

Ο Κοντονής κλείνει το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου για την ευθανασία: Δεν θα την αποποινικοποιήσουμε Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Ο Σταύρος Κοντονής σε νέες δηλώσεις του, κλείνει ουσιαστικά το θέμα ενδεχόμενης αλλαγής του νόμου για την ευθανασία, και ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνηση δεν θα αποποινικοποιήσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με συναίνεση. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε την Παρασκευή πως δεν θα επιχειρηθεί από την κυβέρνηση καμία μετακίνηση από τα ισχύοντα στον Ποινικό Κώδικα ως προς την ποινική μεταχείριση της ευθανασίας, ούτε ο ίδιος πρόκειται να προτείνει κάτι διαφορετικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Κοντονής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» σχετικά με το ζήτημα της ευθανασίας, που άνοιξε μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Αμυρά, τόνισε:

«Η Πολιτεία αντιμετωπίζει την ανθρωποκτονία με συναίνεση με ποινή φυλάκισης. Στον νέο ποινικό κώδικα παραμένει η ίδια ποινή. Επομένως ανεξάρτητα από τη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή, όσον αφορά την ποινική αντιμετώπιση της ανθρωποκτονίας κατ' απαίτηση, δεν θα υπάρχει διαφορετική ποινική μεταχείριση, τουλάχιστον από την πλευρά μου δε θα εισηγηθώ κάτι διαφορετικό. Δεν πρόκειται να μετακινηθώ από την πρόταση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής η οποία αντιμετωπίζει την συγκεκριμένη πράξη ως ποινικά κολάσιμη, με ποινή φυλάκισης. Η κυβέρνηση δεν εξετάζει αυτό το θέμα, θα γίνει δημόσια συζήτηση με αντικειμενικούς όρους αλλά στις προθέσεις μας δεν είναι να εισηγηθούμε κάτι διαφορετικό από αυτό που προτείνει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δηλαδή αυτό που ισχύει και σήμερα».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM