Νέες εξελίξεις στην Αλβανία: Αίτημα άρσης ασυλίας πρώην υπουργού για την υπόθεση ναρκωτικών

Νέες εξελίξεις στην Αλβανία: Αίτημα άρσης ασυλίας πρώην υπουργού για την υπόθεση ναρκωτικών Facebook Twitter
0

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Αλβανία σε σχέση με την ανάμιξη πολιτικών στην διακίνηση ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα, αφού η εισαγγελία προσέφυγε σήμερα στη αρμόδια επιτροπή της Βουλής ζητώντας την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού Εσωτερικών και βουλευτή της κυβέρνησης, Σαϊμίρ Ταχίρι.

Το σκεπτικό αφορά τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε οργανωμένη διακίνηση ναρκωτικών και παθητική διαφορά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή της Βουλής θα συνέλθει τις επόμενες ώρες με τη διαδικασία του κατ΄ επείγοντος.

Το αίτημα της εισαγγελίας προς την αλβανική Βουλή σημαίνει στην ουσία απόχτηση δικαιώματος από την εισαγγελία για τη σύλληψη του Ταχίρι.

Δημοσιογραφικές πηγές στα Τίρανα αλλά και πληροφορίες από την αντιπολίτευση αναφέρουν ότι επίκειται σύλληψη και του γενικού διευθυντή αστυνομίας της χώρας Χακί Τσιάκο.

Τα ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι χθες ο Σαϊμιρ Ταχίρι, συναντήθηκε επί δύο ώρες με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το κλίμα συνάντησης να ήταν πολύ βαρύ.

Ο Ταχίρι, σύμφωνα πάντα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, φέρεται, όχι μόνο να αρνήθηκε την παραίτησή του από το αξίωμα του βουλευτή και των θέσεων του στο κόμμα, που του ζήτησε ο Ράμα, αλλά απεναντίας να απείλησε με αποκαλύψεις προς εκδίκηση τον πρωθυπουργό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λιουλεζιμ Μπάσα ο οποίος ζήτησε την άμεση σύλληψη του πρώην υπουργού δήλωσε πως ο Ταχίρι διαθέτει βαριά ενοχοποιητικά στοιχεία κατά του Ράμα για ανάμιξή του στο οργανωμένο έγκλημα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο διαφθοράς στα σύνορα Τουρκίας - ΕΕ: Το Καπικουλέ ως σημείο πίεσης και ατιμωρησίας

Διεθνή / Σκάνδαλο διαφθοράς στα σύνορα Τουρκίας - ΕΕ: Το Καπικουλέ ως σημείο πίεσης και ατιμωρησίας

Η επιχείρηση κατά της δωροδοκίας στα σύνορα Τουρκίας‑Βουλγαρίας (Kapıkule) αποκάλυψε 38 συλλήψεις τελωνειακών υπαλλήλων αλλά μπλόκαρε στις δικαστικές διαδικασίες: η έλλειψη αποδείξεων και οι απελευθερώσεις προκαλούν ερωτήματα για το κατά πόσο η διαφθορά αντιμετωπίζεται ουσιαστικά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αφγανιστάν: «Ο μόνος τρόπος να πολεμήσω την κατάθλιψη» - Μέσα στα θρησκευτικά σχολεία των Ταλιμπάν

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσω την κατάθλιψη» - Μέσα στα θρησκευτικά σχολεία των Ταλιμπάν

Ποιοι και τι διδάσκουν μέσα στα θρησκευτικά σχολεία του καθεστώτος των Ταλιμπάν - Τι συμβαίνει όταν μια οικογένεια αρνείται να στείλει τα κορίτσια της;
LIFO NEWSROOM
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητά να ακυρωθούν οι μισές πτήσεις της Δευτέρας

Διεθνή / Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Οι Βρυξέλλες ζητούν να ακυρωθούν οι μισές σημερινές πτήσεις

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Κυριακή ακυρώθηκαν 45 αναχωρήσεις και 30 αφίξεις. Δεν υπήρξαν σημαντικές ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα αεροδρόμια Χίθροου του Λονδίνου και Μπράντενμπουργκ του Βερολίνου
LIFO NEWSROOM