Προς ανεξαρτητοποίηση ο Χρυσόγονος

Προς ανεξαρτητοποίηση ο Χρυσόγονος Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Πληθαίνουν από χθες τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για ανεξαρτητοποίηση από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, του ευρωβουλευτή κ. Κώστα Χρυσόγονου.

Την είδηση μετέδωσε μεταξύ άλλων ο ΑΝΤ1 ενώ σήμερα η Καθημερινή κάνει λόγο για προδιαγεγραμμένη εξέλιξη μιας εδώ και καιρό αποκλίνουσας πορείας από τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής έχει πολύ συχνά διαφοροποιηθεί σε κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, ενώ ήταν ο ίδιος που είχε εξομολογηθεί ότι είχε καιρό να επικοινωνήσει με τον κ. Αλ. Τσίπρα.

Πριν από μερικούς μήνες επανενεργοποιήθηκε η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία είναι μέλος και μάλιστα εξελέγη και πολιτική γραμματεία, κίνηση που είχε ερμηνευθεί ως ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση διαφορετικής πορείας. Κατά καιρούς, ο κ. Χρυσόγονος έχει διαφοροποιηθεί με τοποθετήσεις του στις κυβερνητικές επιλογές σε σχέση με τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, έχει ταχθεί κατά των καθυστερήσεων στις αξιολογήσεις και έχει μιλήσει για τομές που πρέπει να γίνουν για την προσέλκυση επενδύσεων.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν τις σημερινές επίσημες ανακοινώσεις για να τοποθετηθούν. Ωστόσο, κομματικά στελέχη έσπευσαν χθες να επισημάνουν, σε μια προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας μιας πιθανής αποχώρησης, ότι κανένα μέλος της Σοσιαλιστικής Τάσης δεν είναι στην Κεντρική Επιτροπή ή σε κάποιο άλλο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1/ kathimerini.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM