Μέρκελ: Στόχος μου σε ό,τι κάνω είναι να ενισχύω τη Δημοκρατία στη Γερμανία

Μέρκελ: Στόχος μου σε ό,τι κάνω είναι να ενισχύω τη Δημοκρατία στη Γερμανία Facebook Twitter
0

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μίλησε για τον εθισμό στην πολιτική και τις προσπάθειές της να κερδίσει τους ψηφοφόρους της δεξιάς ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου διεκδικεί τέταρτη θητεία.


«Μέχρι τον περσινό Νοέμβριο σκεφτόμουν πολύ αν θα πρέπει να θέσω υποψηφιότητα ξανά», δήλωσε η Μέρκελ όταν ο δημοσιογράφος του Spiegel της επεσήμανε ότι η τέταρτη θητεία του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ ήταν μια αποτυχία.


«Έχω την απαραίτητη δύναμη και εξακολουθώ να είμαι περίεργη για τους ανθρώπους και για το πώς αλλάζει η ζωή και η χώρα, αλλά και για τις προκλήσεις που παρουσιάζει η πολιτική. Πιστεύω ότι αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας, το να μην πιστεύεις ότι τα ξέρεις όλα», σχολίασε.


Η Μέρκελ επεσήμανε μάλιστα χαριτολογώντας ότι για να παραμένει προσγειωμένη διαβάζει «επικριτικά άρθρα στον Τύπο». «Ως καγκελάριος είμαι, όπως θα έπρεπε να είμαι, συνεχώς υπό το μικροσκόπιο τόσο του κοινού όσο και των μέσων. Είναι επίσης σημαντικό για εμένα οι συνεργάτες μου να μου λένε ανοικτά πώς βλέπουν τα πράγματα», εξήγησε.


Σχολιάζονται την αυριανή τηλεμαχία με τον αντίπαλό της των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για τους Γερμανούς «να δουν τι είδους πολιτική προσφέρουν ο Μάρτιν Σουλτς κι εγώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».


Σύμφωνα με τη Μέρκελ, στόχος της είναι «σε ό,τι κάνω να ενισχύω τη δημοκρατία στη Γερμανία και εκτός. Οι ΗΠΑ είναι επίσης μια ισχυρή δημοκρατία. Όπως βλέπουμε για παράδειγμα στην Πολωνία και την Ουγγαρία είναι σημαντικό να έχουμε αντίβαρα στα δημοκρατικά συστήματα και πιστεύω ότι εξακολουθούν να είναι ισχυρά στις ΗΠΑ».


Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε εξάλλου ότι δεν πιστεύει πως η αντιμετώπιση από την κυβέρνηση της προσφυγικής κρίσης του 2015 συνέβαλε στην άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).


«Το καλοκαίρι του 2015 αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση. Είμαι πεπεισμένη ότι η αντίδρασή μας ήταν λογική και σωστή. Όμως επειδή το CDU τάσσεται υπέρ της ελεγχόμενης μετανάστευσης, έχουμε αρχίσει να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες της και να καταπολεμούμε τη διακίνηση μεταναστών, και έχουμε λάβει μέτρα όπως η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας», υπογράμμισε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Πρώην δικηγόρος του ζητά να δοθεί ασυλία στην Γκισλέιν Μάξγουελ

Ο ίδιος κάλεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερα αρχεία από την έρευνά του σε βάρος του μεγαλοεπενδυτή για διακίνηση ανθρώπων και ακολούθως, προέτρεψε την κυβέρνηση να χορηγήσει ασυλία στην πρώην σύντροφό του
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ σκότωσε 67 Παλαιστίνιους που ζητούσαν βοήθεια, λέει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Νεκροί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 67 Παλαιστίνιοι που ζητούσαν βοήθεια- Κινδυνεύει με λιμοκτονία ο θύλακας

Οι IDF δήλωσαν ότι είχαν «ρίξει προειδοποιητικά πυρά» για να απομακρύνουν «μια άμεση απειλή» και αμφισβητούν τον αριθμό των νεκρών που δίνει η Χαμάς
LIFO NEWSROOM
Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

Διεθνή / Στα Κατεχόμενα ο Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο

«Στην 51η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο, θυμάμαι με έλεος τους μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για τον υπαρξιακό αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού», αναφέρει
LIFO NEWSROOM
Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια - Μια ματιά στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

Διεθνή / Παρελάσεις, σημαίες, τραγούδια: Μέσα στην καμπάνια που εξαναγκάζει τα παιδιά της Ουκρανίας να αγαπήσουν τη Ρωσία

«Κάθε φορά που ξεκινούσε το μάθημα, η δασκάλα μάς έβαζε να σηκωθούμε, να βάλουμε το χέρι στην καρδιά και να ακούσουμε τον ρωσικό εθνικό ύμνο»
LIFO NEWSROOM
Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Διεθνή / Reuters: Οι Έλληνες πενθούν, οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της εισβολής που δίχασε την Κύπρο

Τουρκία και Κύπρος τιμούν διαφορετικά την 20ή Ιουλίου, με μνήμες, επιμνημόσυνες τελετές και δηλώσεις που αναζωπυρώνουν τις ιστορικές πληγές. Ο ΟΗΕ προειδοποιεί για «μακρύ δρόμο μπροστά»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Διεθνή / Ο Τζόνι Ντεπ βγάζει στο σφυρί έργα τέχνης – Ανάμεσά τους μια αυτοπροσωπογραφία και ένας πίνακας για την κόρη του

Η συλλογή «Let the Light In» περιλαμβάνει έργα που φιλοτέχνησε ο σταρ των «Πειρατών της Καραϊβικής» στη νότια Γαλλία στις αρχές των 00s, την εποχή της σχέσης του με τη Βανέσα Παραντί
LIFO NEWSROOM
Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Διεθνή / Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους θα επέτρεπε την εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου, λέει ειδικός

Το Gaza Marine εντοπίστηκε το 2000, αλλά έκτοτε η εκμετάλλευσή του εμποδίζεται από νομικές αντιπαραθέσεις και την άρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει ανάπτυξη των κοιτασμάτων
LIFO NEWSROOM