Πολύ πιθανό ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Λιβύη στη χώρα μας, λέει ο Αβραμόπουλος

Πολύ πιθανό ένα νέο κύμα προσφύγων από τη Λιβύη στη χώρα μας, λέει ο Αβραμόπουλος Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
0

Στο προσφυγικό και στις οδούς για την επίλυση αναφέρθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

«Οι αριθμοί τον Ιούλιο μειώθηκαν και αυτό είναι μία καλή είδηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να βγουν οριστικά συμπεράσματα. Ξέρουμε ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι περιμένουν να επιβιβασθούν, και είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσει, σύντομα, ένα νέο κύμα αναχωρήσεων από τη Λιβύη», δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως προσθέτει, η Ευρώπη ενισχύει τη συνεργασία με τη Λιβύη και τις υπόλοιπες αφρικανικές χώρες, όπως την Αίγυπτο και την Αλγερία, η οποία δείχνει διάθεση συνεργασίας. Ο αρμόδιος επίτροπος υποδεικνύει τρεις οδούς για τη διαχείριση της κρίσης: Την ταχύτερη εξέταση των αιτήσεων ασύλου, την αναδιανομή όσων δικαιούνται να παραμείνουν στην Ευρώπη και τον πιο γρήγορο επαναπατρισμό όσων δεν έχουν αυτό το δικαίωμα.

Παράλληλα, τονίζει ότι λόγω της επικινδυνότητας της υπάρχουσας κατάστασης, σε αυτήν τη φάση, δεν μπορούν να ανοίξουν hotspot της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λιβύη.

«Πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, έσωσαν πολλές ζωές. Δεδομένης της κατάστασης, όμως, σε ανοικτή θάλασσα, χρειάζεται ένας συντονισμός. Η Ιταλία πρότεινε τον σχετικό κώδικα και εμείς τον στηρίζουμε, πρέπει να τύχει σεβασμού», σημειώνει ο κ. Αβραμόπουλος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM