Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε 6 τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου

Reuters: Η Ελλάδα προσέλαβε 6 τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα προσέλαβε έξι τράπεζες για να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου, με την οποία θα γίνει η επιστροφή της χώρας στις αγορές, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Mία πηγή ανέφερε πως η Ελλάδα έχει εξουσιοδοτήσει τις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC για τη διαχείριση της πενταετούς ομολογιακής έκδοσης.


Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η συμφωνία για έξοδο στις αγορές μπορεί να γίνει ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, αλλά το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο καθώς η χώρα αναμένει την έγκριση των δανειστών.


Η έκδοση θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει μέρος της προσπάθειας για διαχείριση των υποχρεώσεων της χώρας (liability management exercise), σύμφωνα με δύο άλλες πηγές. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι οι επενδυτές να επεκτείνουν τις προθεσμίες λήξης για τα ομόλογα που λήγουν τον Απρίλιο του 2019, ενώ μία άλλη επιλογή προβλέπει την υποβολή προσφορών ή επαναγορά των λεγόμενων τίτλων strip, που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας το 2012.

Στόχος, φέρεται να είναι η άντληση 2 έως 4 δισ. ευρώ από την έκδοση του ομολόγου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.


Το Reuters αναφέρει πως οι τράπεζες αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.


Τέλος, το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημειώνει πως η Ελλάδα εξέδωσε κρατικά ομόλογα τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2014, αντλώντας 1,5 δισ. ευρώ με προθεσμία λήξης στις 17 Ιουλίου 2017. Επίσης είχε αντλήσει 3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο του 2014, που λήγουν τον Απρίλιο του 2019. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Οικονομία / Από τη ΔΕΗ το φθηνότερο πράσινο τιμολόγιο της αγοράς τον Δεκέμβριο  

Για ακόμη έναν μήνα, η ΔΕΗ διατήρησε την τελική τιμή του κυμαινόμενου πράσινου οικιακού τιμολογίου Γ1/Γ1Ν στα 0,13928 €/kWh, ακριβώς στα επίπεδα του Νοεμβρίου, με στόχο να παραμείνει σταθερή και ανταγωνιστική για τα νοικοκυριά.
LIFO NEWSROOM
IRIS ΠΛΗΡΩΜΕΣ

Οικονομία / IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα για όλες τις επιχειρήσεις - Τι ισχύει με πρόστιμα και όρια συναλλαγών

Η έναρξη ισχύος της υποχρέωσης μετατέθηκε από την αρχική ημερομηνία 31 Οκτωβρίου στην 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να δοθεί χρόνος προσαρμογής στους φορείς
LIFO NEWSROOM