Αρχίζουν οι κληρώσεις της εφορίας - 1000 ευρώ για 1000 «τυχερούς»

Αρχίζουν οι κληρώσεις της εφορίας - 1000 ευρώ για 1000 «τυχερούς» Facebook Twitter
0

Ξεκινούν από τον ερχόμενο Αύγουστο οι κληρώσεις της εφορίας για τα χρηματικά έπαθλα που θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι με βάση τις δαπάνες τους με πλαστικό χρήμα.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το επιτελείο της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, έχει διαμορφωθεί στις βασικές του πλευρές και εκκρεμεί η οριστικοποίησή του. Στη συνέχεια, και έως το τέλος του μήνα, θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.

Το σχέδιο προβλέπει τη διενέργεια μηνιαίων κληρώσεων επί των αποδείξεων δαπανών που θα κάνουν οι φορολογούμενοι με κάρτες ή άλλες μορφές πλαστικού χρήματος. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει να κληρώνονται 1.000 τυχεροί, οι οποίοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Ειδικότερα, στην «κληρωτίδα» θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις που θα πραγματοποιεί ο κάθε φορολογούμενος, ενδεχομένως πάνω από ένα όριο. Κάθε απόδειξη θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ, ενώ τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονται οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι κάθε μήνα να διατίθεται για το σκοπό αυτό, ποσό 1.000.000 ευρώ. Μετά την κλήρωση το χρηματικό έπαθλο θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου μέσω του ΤΑXIS.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΦΠΑ

Οικονομία / Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Τι σημαίνει αυτό για χιλιάδες επιχειρήσεις και τι αλλάζει από αύριο

Έρχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Ξεκινά αύριο η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων στις επιχειρήσεις - «Μπόνους» 200% στην έκπτωση από φόρους
THE LIFO TEAM