Θεσσαλονίκη: Αρχές της επόμενης εβδομάδας πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Αρχές της επόμενης εβδομάδας πληρώνονται οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Σε διαδικαστικό κώλυμα οφείλεται η μη πληρωμή των 2.300 εργαζομένων του ΟΑΣΘ σήμερα, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, προσθέτοντας ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας και εφόσον δεν προκύψει κάτι απρόοπτο, θα γίνουν οι πληρωμές για τα δεδουλευμένα του μηνός Μαΐου.


Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ έχει συμφωνηθεί η εισροή των 6,3 εκατ. ευρώ στον ΟΑΣΘ- 2,247 εκατ. ευρώ αφορούν το υπόλοιπο της κρατικής επιχορήγησης του Ιουνίου και τα 4,047 εκατ. ευρώ την επιχορήγηση του Ιουλίου-, εκκρεμεί η τελική υπογραφή από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιου Λογιστικού του υπουργείου Οικονομικών, Βασίλη Κατριβέση, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες.


Όπως εξήγησε ο ίδιος, ο κ. Κατριβέσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νομικό εκπρόσωπο του ΟΑΣΘ στην Αθήνα και την προσεχή Δευτέρα στις 9.30 το πρωί, θα γίνει τηλεφωνικό ραντεβού, ώστε ο πρόεδρος του οργανισμού, να πάρει τον κλειδάριθμο και να δρομολογηθεί άμεσα η πληρωμή των εργαζομένων.


Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του οργανισμού, σημείωσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία των υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών, ώστε να ρυθμιστεί το θέμα με τη διαφορά του ΦΠΑ (ο ΟΑΣΘ εισέπραττε με 15% και απέδιδε με 24%) και να καταβληθούν στον οργανισμό τα 11,5 εκατ. ευρώ που έχει να λαμβάνει για τα έτη 2015 και 2016, αλλά και 7 εκατ. ευρώ για το έτος 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Ελλάδα / Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ: Εργαζόμενοι και ασθενείς με εγκαύματα από ακτινοβολία UV σε χειρουργείο

Αρκετοί εργαζόμενοι εμφάνισαν συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες και άλλες παρενέργειες, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών
LIFO NEWSROOM
Μετς: Βίντεο από την στιγμή που ΙΧ στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

Ελλάδα / Μετς: Βίντεο από την στιγμή που το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε σορός άνδρα τυλίγεται στις φλόγες

ο όχημα, το οποίο έφερε ξένες πινακίδες, φέρεται να ήταν σταθμευμένο για αρκετό καιρό στο σημείο, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής
LIFO NEWSROOM
Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Ελλάδα / Κτηματολογικά γραφεία: Σε αργία οι υπάλληλοι του Κτηματολογίου που εμπλέκονται στο κύκλωμα

Με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, το κύκλωμα προχωρούσε στην κατά προτεραιότητα διεκπεραίωση αιτημάτων έκδοσης εγγράφων και πιστοποιητικών σε Κτηματολογικά Γραφεία
LIFO NEWSROOM