Γερμανία: Με αυτά τα μέτρα προσπαθεί ο Σούλτς να αντιστρέψει το υπέρ της Μέρκελ κλίμα

Γερμανία: Με αυτά τα μέτρα προσπαθεί ο Σούλτς να αντιστρέψει το υπέρ της Μέρκελ κλίμα Facebook Twitter
0

Τρεις μήνες πριν τις εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες (SPD) προσπαθούν να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που θα πείσει τους ψηφοφόρους. Το πρόγραμμα, το οποίο θα συζητήσουν και θα ψηφίσουν σήμερα στο Ντόρτμουντ οι 600 συμμετέχοντες στο έκτακτο συνέδριο, φέρει τον τίτλο «Ώρα για περισσότερη δικαιοσύνη».

 

Στόχος του Μάρτιν Σουλτς είναι λιγότερα βάρη για χαμηλά και μέσα εισοδήματα, αύξηση του υψηλότερου φορολογικού συντελεστή, καθώς και ίση φορολόγηση των εισοδημάτων από κεφάλαια και την εργασία. Ο υποψήφιος για την καγκελαρία επιδιώκει το SPD να συνδεθεί και πάλι στη συνείδηση της γερμανικής κοινής γνώμης με την κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα «θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε εκείνους, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης έχουν όλο και πιο περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες». Ο Μάρτιν Σουλτς δεν κουράζεται να τονίζει ότι άνθρωποι με χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα έχουν την εντύπωση ότι κανείς δεν δίνει πια σημασία στα προβλήματά τους: «Αυτό ακριβώς είναι το πεδίο δράσης των λαϊκιστών, οι οποίοι παρουσιάζουν πάντα αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά δεν έχουν ποτέ να προτείνουν μια λύση».

 

Η υπουργός Απασχόλησης, Αντρέα Νάλες, αναμένει ένα «αγωνιστικό μήνυμα» από το συνέδριο. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο Μάρτιν Σουλτς θα είναι σε θέση να πείσει και να κινητοποιήσει τους συνέδρους, έτσι ώστε εκείνοι να επιστρέψουν στις εκλογικές περιφέρειές τους με νέα ορμή για την τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα.

 

Ο Μάρτιν Σουλτς βασίζεται στη βοήθεια του πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία στο συνέδριο για τονώσει το ηθικό του κόμματος. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γκ. Σρέντερ ήταν ο τελευταίος σοσιαλδημοκράτης πολιτικός που κατέφερε να νικήσει στους Χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές του 1998. Μερικά χρόνια αργότερα, το 2005, έχανε τη μάχη κατά της Α. Μέρκελ, η διαφορά των δύο κομμάτων, ωστόσο, ήταν πολύ μικρή. Ίσως, ο πρώην καγκελάριος καταφέρει να πείσει τους σοσιαλδημοκράτες ότι μπορούν να αντιστρέψουν το κακό κλίμα στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα.

 

Πηγή : Deutsche Welle

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχίζει το κονκλάβιο για τον νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για τον νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 11 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Διεθνή / Φρίντριχ Μερτς: Ποιος είναι ο φιλόδοξος Χριστιανοδημοκράτης που «σκόνταψε» στην πορεία προς την καγκελαρία

Ο Μερτς ορκίστηκε καγκελάριος - Αναδείχθηκε πρώτος στις γερμανικές εκλογές και αναμενόταν να γίνει ο επόμενος καγκελάριος, όμως στην πρώτη ψηφοφορία δεν εξασφάλισε την απαιτούμενη πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του;

Διεθνή / Απόδραση από το Αλκατράζ: Πόσο επηρεάστηκε ο Τραμπ από την ταινία και διέταξε την επαναλειτουργία του

Πρώτα η ταινία προβλήθηκε σε τοπικό δίκτυο της Φλόριντα, όπου πέρασε το Σαββατοκύριακο ο Τραμπ - Την επόμενη ημέρα ο Αμερικανός πρόεδρος απαίτησε να ανοίξει και πάλι το Αλκατράζ
LIFO NEWSROOM