Μαξίμου: Συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του Καμμένου

Μαξίμου: Συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του Καμμένου Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Με σκληρή γλώσσα απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στη ΝΔ με αφορμή την υπόθεση του πλοίου «Noor 1», κάνοντας λόγο για συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του Πάνου Καμμένου ενώ καταγγέλλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λειτουργεί ως εκπρόσωπος ή εντολοδόχος συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Η κυβέρνηση προκαλεί, μάλιστα, την  Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον πρόεδρό της να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Η τοποθέτηση του Μαξίμου γίνεται μετά από τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, ο οποίος νωρίτερα σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η στάση του κ. Καμμένου είναι πολιτικά, ηθικά και κοινωνικά σκανδαλώδης. Τίθεται ένα κρίσιμο ερώτημα: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να εμπιστεύεται τον κ. Καμμένο ως ΥΕΘΑ της χώρας;».

Ο κ. Κικίλιας έκανε αναφορά στην επικοινωνία που φέρεται να είχε ο υπουργός Άμυνας με κατάδικο σε ισόβια για την υπόθεση του πλοίου «Noor 1» -μία υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις. «Εμφανίζεται να επικοινωνεί με κατάδικο σε ισόβια για ναρκωτικά, κρατούμενο στις φυλακές. Τι έχει να πει ένας υπουργός Εθνικής Άμυνας σε έναν κατάδικο για ναρκωτικά; Αυτό το ερώτημα κάθε λογικού ανθρώπου παραμένει αναπάντητο», τόνισε. Ακόμα, στη «περιβόητη γραβάτα» που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Π. Καμμένου στο twitter, ενώ σημείωσε επίσης πως «αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο κ. Καμμένος κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών, χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα».

«Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού Άμυνας, αντί να την επικαλούνται υπογείως και μετά να ανασκευάζουν», τονίζει, μεταξύ άλλων, το Μαξίμου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

 

«Η ΝΔ, αφού για μία ακόμη φορά διαψεύσθηκαν οι ελπίδες της να μην πετύχει η κυβέρνηση θετική συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους και να μην κλείσει η αξιολόγηση, τώρα εναποθέτει όλες τις ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση σε ανθρώπους του υποκόσμου και ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα.


Εδώ και μία εβδομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με μισόλογα και υπονοούμενα, στοχοποιώντας μεθοδευμένα τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, γύρω από τη βρώμικη υπόθεση του Noor1, που οψίμως ανακάλυψε και όχι όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί.


Καλούμε λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να απαντήσουν ευθέως:
1. Γιατί ακριβώς κατηγορούν τον υπουργό Άμυνας;
2. Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;
3. Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δε λένε ονόματα;
4. Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται;
5. Μήπως τελικά η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, αντ' αυτού ή κατ' εντολήν του, εκτελεί συμβόλαιο πολιτικής εξόντωσης του υπουργού, που έπραξε το μεγάλο ατόπημα να προτρέψει όποιον ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία, να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη;


Προκαλούμε τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ να καταθέσουν άμεσα πρόταση μομφής εναντίον του Υπουργού Άμυνας, αντί να την επικαλούνται υπογείως και μετά να ανασκευάζουν.


Στη Βουλή άλλωστε, δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν με ένοχες σιωπές και μισόλογα. Θα υποχρεωθούν να μιλήσουν με ονόματα, ώστε να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ