Σκόπια: Υπουργοί από δυο αλβανικά κόμματα στη νέα κυβέρνηση

Σκόπια: Υπουργοί από δυο αλβανικά κόμματα στη νέα κυβέρνηση Facebook Twitter
0

Ανακοινώθηκαν στα Σκόπια από τα δυο μεγαλύτερα κόμματα, την Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) και το αλβανικό DUI του Αλί Αχμέτι τα ονόματα των υπουργών που προτείνονται για τη νέα κυβέρνηση υπό τον Ζόραν Ζάεφ.

 

Ένας εκ των τριών αντιπροέδρων της κυβέρνησης είναι Αλβανός, ο Μπουγιάρ Οσμάνι και υπουργός Εξωτερικών προτείνεται από το SDSM ο Νίκολα Ντιμιτρόφ.

 

Ο Ντιμιτρόφ είναι πρώην διπλωμάτης και είχε τοποθετηθεί ως εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για το όνομα ενώ δεν ανήκει στο κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης,

 

Στη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αύριο από την βουλή, πρόκειται να συμμετάσχει με δυο υπουργούς (Υγείας και Τοπική Αυτοδιοίκησης), τα ονόματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, και το τρίτο, το αλβανικό “Συμμαχία για τους Αλβανούς”. Με βάση τις ανακοινώσεις δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση το αλβανικό κόμμα “Μπέσα”. Το μεγαλύτερο από τα αλβανικά κόμματα, το DUI συμμετέχει με τέσσερις υπουργούς και έναν αντιπρόεδρο κυβέρνησης.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM