ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Σόιμπλε: Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης ως τις 22 Μαΐου αν η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Σόιμπλε: Εφικτό το κλείσιμο της αξιολόγησης ως τις 22 Μαΐου αν η Ελλάδα τηρήσει τα συμφωνηθέντα Facebook Twitter
1

Εφικτή χαρακτήρισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την επίτευξη συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση έως τις 22 Μαΐου, θέτοντας ωστόσο, ως προϋπόθεση την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

«Εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρεί όλα τα συμφωνημένα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν να κλείσουν την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και να εκταμιευτεί εγκαίρως η επόμενη δόση» ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke (Hamburger Abendblatt, Berliner Morgenpost, η Westdeutsche Allgemeine Zeitung,Thuringer Allgemeine κ.ά.).

Εντούτοις, ο ίδιος προειδοποίησε ότι «όσο παρατείνονται (οι διαπραγματεύσεις), τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονομία».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χαιρέτιησε την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και χαρακτήρισε θετικά τα τελευταία στοιχεία(σ.σ. για το πρωτογενές πλεόνασμα).

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο ισχυρός άντρας της γερμανικής οικονομίας ανέφερε ότι θα αποφασιστεί τις ερχόμενες εβδομάδες.

Πολιτική
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM