Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε κατηγορούμενους χριστιανούς αθώωση αν ασπαστούν το Ισλάμ Facebook Twitter
0

Εισαγγελέας στο Πακιστάν πρότεινε σε τουλάχιστον 42 Χριστιανούς που κατηγορούνται για το λιντσάρισμα δυο ατόμων μετά από επιθέσεις αυτοκτονίας σε εκκλησίες, να τους αθωώσει με τον όρο να ασπαστούν το Ισλάμ.  

Ο εισαγγελέας Syed Anees Shah αρχικά αρνήθηκε την κατηγορία αλλά αργότερα, όταν η εφημερίδα  Express Tribune ανέφερε ότι κατηγορούμενος τον είχε γράψει σε βίντεο, παραδέχτηκε ότι το έκανε.

 «Στο βίντεο τους λέει ότι αν αγκαλιάσουν το Ισλάμ, μπορεί να τους εγγυηθεί την αθώωσή τους», δήλωσε ο ακτιβιστής Jospeh Franci, ο οποίος συμμετέχει στις νομικές διαδικασίες. Ο Franci υποστήριξε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι παρέμειναν σιωπηλοί μετά την προσφορά, εκτός από έναν,  ο οποίος είπε ότι θα προτιμούσε να κρεμαστεί από το να αγκαλιάσει το Ισλάμ.

Η δίκη των κατηγορουμένων λαμβάνει χώρα σε αντιτρομοκρατικό δικαστήριο στη Λαχώρη, μετά το λιντσάρισμα των δύο ανδρών, στις 15 Μαρτίου 2015. Οι άνδρες υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκονταν στο σχεδιασμό δύο εκρήξεων από επιθέσεις αυτοκτονίας  με τουλάχιστον 14 νεκρούς. Οι επιθέσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας.

Το Ισλάμ είναι η επίσημη θρησκεία του κράτους του Πακιστάν, με τους Χριστιανούς να αποτελούν τη δεύτερη μεγαλύτερη μειονότητα, αντιπροσωπεύοντας  περίπου το 1,6 τοις εκατό του πληθυσμού.

Mε πληροφορίες από rt.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM