Παγίδα στο τρίτο Μνημόνιο φέρνει συντάξεις 152 ευρώ

Παγίδα στο τρίτο Μνημόνιο φέρνει συντάξεις 152 ευρώ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Συντάξεις ακόμη και 152 ευρώ εκδίδουν τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, μετά την «παγίδα» σε διάταξη του τρίτου μνημονίου για όσους υπέβαλαν αίτηση αποχώρησης από την εργασία τους από την 1η Ιουλίου 2015  και μέχρι την έναρξη εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου  και είναι κάτω των 67 ετών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα θύματα των διατάξεων έπεσαν χιλιάδες ασφαλισμένοι που υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησης στο ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και άλλους φορείς από την 1η Ιουλίου 2015 έως την 12η Μαΐου 2016 οπότε και ξεκίνησε να ισχύει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Με τις συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου καταργήθηκαν τα κατώτατα όρια σύνταξης και η κατώτατη σύνταξη  των 487 ευρώ και άρα όσοι έβγαιναν σε σύνταξη πριν τα 67 θα έπρεπε να παίρνουν χρήματα βάσει των εισφορών τους και των ετών που ασφαλίστηκαν.

Στον ίδιο νόμο, υπάρχει και πρόσθετη ποινή 10% μείωσης της σύνταξης για όσους αποχωρούν μεν κάτω των 67 ετών αλλά βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Οικονομία / Φορολογικές δηλώσεις: Σκάφη, πισίνες, δάνεια, καταθέσεις στο εξωτερικό και ιδιωτικά σχολεία

Σε 1.659.748 ανέρχονται οι φορολογούμενοι που δηλώνουν ότι έχουν λάβει δάνεια στεγαστικά ή καταναλωτικά, πληρώνοντας δόσεις συνολικού ύψους 6,24 δισεκ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3.700 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Οικονομία / Πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου μνημονίου - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Η ισχυρή ανάπτυξη και τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει πρόωρα τις δανειακές υποχρεώσεις που ανέλαβε κατά τη διάρκεια των μνημονίων και να διανείμει κοινωνικό μέρισμα στους πολίτες
LIFO NEWSROOM