Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
0

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Mπέργκερ ζουμερό και κρεατένιο...

Bluefield burger
Αγγελοπούλου 3, Ψυχικό, 210 6777739

Μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και προσγειώθηκε στην Αθήνα (Ψυχικό και Παιανία), με έμφαση στα ποιοτικά υλικά αλλά και προσπάθεια να ενσωματώσει μεσογειακές αποχρώσεις στο μπέργκερ. Μια σειρά από μοσχαρίσια μπέργκερ με διάφορες συνθέσεις και χειροποίητες σος, φιλέτα κοτόπουλου, hot dogs και steak σάντουιτς.

Margherita Pizza Artigianale
Λεωφ. Κηφισίας 363, Νέα Ερυθραία, 211 4081132

Πίτσα φτιαγμένη με την ιταλική ιεροτελεστία και ψημένη στον ξυλόφουρνο, αλλά με υλικά που σε κάνουν βόλτα στις ελληνικές γεύσεις. Πίτσα Egeo με μελίχλωρο Λήμνου, ντοματάκι Σαντορίνης και απάκι ή παστράμι και πίτσα «Greca» με μορταδέλα και καλαθάκι Λήμνου.

Μπαρ Μπεε Κιου Burgers
Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129

Ένα μπεργκεράδικο στον Πειραιά που ξέρει καλά την τέχνη του μπέργκερ αλλά και της προώθησής του, αφού τα «μπιφτεκόψωμά» του, με τις ονομασίες «Τζούσυ Λούσυ», «Μαρμελάδα Μπέικον», «Άγγλος Ασθενής», «Βελζεβούλης», έχουν γίνει θρυλικά.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Μπαρ Μπεε Κιου Burgers.

Μάριο Burger
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, 210 5756108

Στο Μάριο Burger, στο Περιστέρι, βλέπεις τη μηχανή του κιμά σε περίοπτη θέση δίπλα στην ψησταριά, αισθάνεσαι άνετα με την ποιότητα του φαγητού που πρόκειται να καταναλώσεις. Το μπιφτέκι σού αφήνει γεύση φρέσκου κρέατος και έρχεται σωστά ψημένο, το ψωμάκι είναι αφράτο και με πλούσια υφή. Μπέργκερ με μπιφτέκια από βουβάλι Κερκίνης και hot dog Mario με καπνιστή πανσέτα.

Two Guys
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Μαρούσι, 210 6000879

Ένα μικρό μαγαζί που στήθηκε στο υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου και μεταφέρει την αίσθηση του αμερικανικού σάντουιτς στη Αθήνα. Εξαιρετικά τα ψωμάκια του, που μπορείς να γεμίσεις με διάφορα υλικά. Το Philly Cheese Stake σε κερδίζει.

Oven Sesame
Αιόλου 17Α, Αθήνα, 210 3230038

Μια διαφορετική άποψη για το σάντουιτς. Ένα ειδικό σε σχήμα σουσαμένιο κουλούρι, φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σου με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας. Με σπιτικό μείγμα από φέτα Ελασσόνας ή χοιρινά strips ή πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Oven Sesame

Το Σαν Φρανσίσκο
Κεραμεικού 99, Κεραμεικός, 215 5512845

Ένα μικρό μαγαζί που έχει γίνει πασίγνωστο για τα εμπνευσμένα σάντουιτς που φτιάχνει. Χειροποίητο ψωμάκι, φρέσκα λαχανικά, μυστική σάλτσα και αλλαντικά ψαγμένα χωρίς ενισχυτικά γεύσης. Σάντουιτς με γεύσεις πολυεθνικές αλλά και χορτοφαγικά, καθώς και μεγάλη συλλογή από ελληνικές μπίρες.

Guarantee
Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226924

Στα είκοσι σχεδόν χρόνια που λειτουργεί έχει γίνει συνώνυμο του ποιοτικού σάντουιτς. Ο μεγάλος αριθμός από ψωμάκια και υλικά που προσφέρει μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά άπειρους συνδυασμούς και να σε πάει γευστικά όπου επιθυμείς.

Τυροκομείο Κωσταρέλου
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7215972

Φτιαγμένο από μια οικογένεια με ιστορία στον χώρο της τυροκομίας, είναι ένα όμορφο παντοπωλείο στην καρδιά του Κολωνακίου που συνδυάζει προϊόντα από όλη την Ελλάδα με μεγάλη ποικιλία σε ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κατίκι με καπνισμένο σε ξύλα οξιάς σολομό πάνω σε μαύρο προζυμένιο ψωμί με συνοδεία μους παντζάρι και διάφανες ροδέλες ραπανάκι.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Τυροκομείο Κωσταρέλου

The burger company
Χαριλάου Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία

Ένα μικρό μαγαζί στη Νέα Ερυθραία στεγάζει μια πολύ καλή πρόταση για μπέργκερ με πολύ καλής ποιότητας υλικά και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Blue cheese burger με τσάτνεϊ σύκου, BC burger με κατσικίσιο τυρί, μαγιονέζα με τρούφα, μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Χονδρός Λιγνός
Ζησιμοπούλου 97, Π. Φάληρο, 210 9823273

Ένα μπέργκερ ζουμερό και κρεατένιο με ψωμάκι ειδικής παραγωγής για το μαγαζί. Εκτός από τα κλασικά, υπάρχουν και δημιουργίες που το μαγαζί ονομάζει «γκραν σουξέ χάμπουργκερ» με κορν μπιφ, χοιρινό μπριζολάκι, ομελέτα, ακόμη και πίτσα μπέργκερ.

Metropolis Sandwich
Βουλής 9, Αθήνα, 210 3222122

Εκπρόσωπος της νέας γενιάς των αθηναϊκών σαντουιτσάδικων, με έμφαση στα ποιοτικά και φρέσκα υλικά. Διαλέγεις από τις προθήκες τα υλικά που σου αρέσουν και κάποια από τα πολλά είδη ψωμιού για το σάντουιτς που προτιμάς. Από τις προτάσεις του μαγαζιού: παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, μια λεπτοκομμένη φέτα πράσινο μήλο και σάλτσα Horseradish σε φέτες ζεστού ψωμιού, όπως και rib eye, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα, ρόκα και σάλτσα εστραγκόν.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Metropolis Sandwich

The burger joint
Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, 210 8940260

Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε μπέργκερ, αλλά δύσκολα θα προσπεράσεις τις ωραίες σαλάτες και τις ελκυστικές πίτσες. Umami burger με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και ευωδιαστή τρουφάτη μαγιονέζα, πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, πάστα τρούφας και φρέσκα φύλλα πιπεράτης ρόκας. Έχει κατάστημα και στο Ψυχικό.

Los Loros
Ξενοφώντος 14, Σύνταγμα, 210 3243232

Street food με άρωμα Νότιας Αμερικής. Arepas και empanadas που σε γεμίζουν εξωτικές γεύσεις. Arepas παραγεμισμένα με μοσχάρι, sofrito, τσένταρ, μαύρα φασόλια και plantain ή με κοτοσαλάτα, γουασακάκα, μαγιονέζα, αβοκάντο και λάιμ ή με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, φρέσκο κόλιανδρο και secret mayo.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Los Loros

Feyrouz
Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα, 213 0318060

Λαχματζούν και πεϊνιρλί φτιαγμένα από μια μαγείρισσα με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Θα βρεις ακόμη μια σειρά από σάλτσες για να πλουτίσεις την επιλογή σου, όπως και το νοχουτλού, δηλαδή ρύζι μπασμάτι με ρεβίθια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Big Mouth
Πραξιτέλους 20, 210 325 0449

Τα σάντουιτς του Κώστα και του Νίκου είναι αμερικάνικης σχολής, από τα καλύτερα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα. Φέτες χωριάτικου ψωμιού που ψήνεται μία-μία, άριστης ποιότητας υλικά και δικές τους σάλτσες σε συνδυασμούς ακαταμάχητους. Το Derty Harry με λουκάνικο κεφτέ, μανιτάρια σωτέ και τυρί τσένταρ και το classic Belle Mondo είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις στο κέντρο μέχρι 5 ευρώ.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Big Mouth
Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Gimjang αλά ελληνικά

Γεύση / Έτσι γίνεται το κίμτσι. Η κορεάτικη κοινότητα μάς έμαθε τα μυστικά

Tο περασμένο Σάββατο, η Πρεσβεία της Κορέας προσκάλεσε 30 Έλληνες και Ελληνίδες να συμμετάσχουν σε ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ αφιερωμένο στο κίμτσι, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την κορεάτικη κοινότητα της Ελλάδας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ