Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
0

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Mπέργκερ ζουμερό και κρεατένιο...

Bluefield burger
Αγγελοπούλου 3, Ψυχικό, 210 6777739

Μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και προσγειώθηκε στην Αθήνα (Ψυχικό και Παιανία), με έμφαση στα ποιοτικά υλικά αλλά και προσπάθεια να ενσωματώσει μεσογειακές αποχρώσεις στο μπέργκερ. Μια σειρά από μοσχαρίσια μπέργκερ με διάφορες συνθέσεις και χειροποίητες σος, φιλέτα κοτόπουλου, hot dogs και steak σάντουιτς.

Margherita Pizza Artigianale
Λεωφ. Κηφισίας 363, Νέα Ερυθραία, 211 4081132

Πίτσα φτιαγμένη με την ιταλική ιεροτελεστία και ψημένη στον ξυλόφουρνο, αλλά με υλικά που σε κάνουν βόλτα στις ελληνικές γεύσεις. Πίτσα Egeo με μελίχλωρο Λήμνου, ντοματάκι Σαντορίνης και απάκι ή παστράμι και πίτσα «Greca» με μορταδέλα και καλαθάκι Λήμνου.

Μπαρ Μπεε Κιου Burgers
Φρεαττύδος 13, Πειραιάς, 210 4518129

Ένα μπεργκεράδικο στον Πειραιά που ξέρει καλά την τέχνη του μπέργκερ αλλά και της προώθησής του, αφού τα «μπιφτεκόψωμά» του, με τις ονομασίες «Τζούσυ Λούσυ», «Μαρμελάδα Μπέικον», «Άγγλος Ασθενής», «Βελζεβούλης», έχουν γίνει θρυλικά.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Μπαρ Μπεε Κιου Burgers.

Μάριο Burger
Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι, 210 5756108

Στο Μάριο Burger, στο Περιστέρι, βλέπεις τη μηχανή του κιμά σε περίοπτη θέση δίπλα στην ψησταριά, αισθάνεσαι άνετα με την ποιότητα του φαγητού που πρόκειται να καταναλώσεις. Το μπιφτέκι σού αφήνει γεύση φρέσκου κρέατος και έρχεται σωστά ψημένο, το ψωμάκι είναι αφράτο και με πλούσια υφή. Μπέργκερ με μπιφτέκια από βουβάλι Κερκίνης και hot dog Mario με καπνιστή πανσέτα.

Two Guys
Αγ. Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Μαρούσι, 210 6000879

Ένα μικρό μαγαζί που στήθηκε στο υπόγειο του Εμπορικού Κέντρου και μεταφέρει την αίσθηση του αμερικανικού σάντουιτς στη Αθήνα. Εξαιρετικά τα ψωμάκια του, που μπορείς να γεμίσεις με διάφορα υλικά. Το Philly Cheese Stake σε κερδίζει.

Oven Sesame
Αιόλου 17Α, Αθήνα, 210 3230038

Μια διαφορετική άποψη για το σάντουιτς. Ένα ειδικό σε σχήμα σουσαμένιο κουλούρι, φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σου με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας. Με σπιτικό μείγμα από φέτα Ελασσόνας ή χοιρινά strips ή πικάντικο μοσχαρίσιο κιμά.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Oven Sesame

Το Σαν Φρανσίσκο
Κεραμεικού 99, Κεραμεικός, 215 5512845

Ένα μικρό μαγαζί που έχει γίνει πασίγνωστο για τα εμπνευσμένα σάντουιτς που φτιάχνει. Χειροποίητο ψωμάκι, φρέσκα λαχανικά, μυστική σάλτσα και αλλαντικά ψαγμένα χωρίς ενισχυτικά γεύσης. Σάντουιτς με γεύσεις πολυεθνικές αλλά και χορτοφαγικά, καθώς και μεγάλη συλλογή από ελληνικές μπίρες.

Guarantee
Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226924

Στα είκοσι σχεδόν χρόνια που λειτουργεί έχει γίνει συνώνυμο του ποιοτικού σάντουιτς. Ο μεγάλος αριθμός από ψωμάκια και υλικά που προσφέρει μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικά άπειρους συνδυασμούς και να σε πάει γευστικά όπου επιθυμείς.

Τυροκομείο Κωσταρέλου
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 210 7215972

Φτιαγμένο από μια οικογένεια με ιστορία στον χώρο της τυροκομίας, είναι ένα όμορφο παντοπωλείο στην καρδιά του Κολωνακίου που συνδυάζει προϊόντα από όλη την Ελλάδα με μεγάλη ποικιλία σε ευφάνταστα σάντουιτς, όπως κατίκι με καπνισμένο σε ξύλα οξιάς σολομό πάνω σε μαύρο προζυμένιο ψωμί με συνοδεία μους παντζάρι και διάφανες ροδέλες ραπανάκι.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Τυροκομείο Κωσταρέλου

The burger company
Χαριλάου Τρικούπη 144, Νέα Ερυθραία

Ένα μικρό μαγαζί στη Νέα Ερυθραία στεγάζει μια πολύ καλή πρόταση για μπέργκερ με πολύ καλής ποιότητας υλικά και ενδιαφέρουσες προτάσεις. Blue cheese burger με τσάτνεϊ σύκου, BC burger με κατσικίσιο τυρί, μαγιονέζα με τρούφα, μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Χονδρός Λιγνός
Ζησιμοπούλου 97, Π. Φάληρο, 210 9823273

Ένα μπέργκερ ζουμερό και κρεατένιο με ψωμάκι ειδικής παραγωγής για το μαγαζί. Εκτός από τα κλασικά, υπάρχουν και δημιουργίες που το μαγαζί ονομάζει «γκραν σουξέ χάμπουργκερ» με κορν μπιφ, χοιρινό μπριζολάκι, ομελέτα, ακόμη και πίτσα μπέργκερ.

Metropolis Sandwich
Βουλής 9, Αθήνα, 210 3222122

Εκπρόσωπος της νέας γενιάς των αθηναϊκών σαντουιτσάδικων, με έμφαση στα ποιοτικά και φρέσκα υλικά. Διαλέγεις από τις προθήκες τα υλικά που σου αρέσουν και κάποια από τα πολλά είδη ψωμιού για το σάντουιτς που προτιμάς. Από τις προτάσεις του μαγαζιού: παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, μια λεπτοκομμένη φέτα πράσινο μήλο και σάλτσα Horseradish σε φέτες ζεστού ψωμιού, όπως και rib eye, καπνιστό τυρί Μετσόβου, ντομάτα, ρόκα και σάλτσα εστραγκόν.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Metropolis Sandwich

The burger joint
Πλατεία Νυμφών 1, Γλυφάδα, 210 8940260

Προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία σε μπέργκερ, αλλά δύσκολα θα προσπεράσεις τις ωραίες σαλάτες και τις ελκυστικές πίτσες. Umami burger με κατσικίσιο τυρί, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια και ευωδιαστή τρουφάτη μαγιονέζα, πίτσα με μοτσαρέλα, παρμεζάνα, προσούτο, πάστα τρούφας και φρέσκα φύλλα πιπεράτης ρόκας. Έχει κατάστημα και στο Ψυχικό.

Los Loros
Ξενοφώντος 14, Σύνταγμα, 210 3243232

Street food με άρωμα Νότιας Αμερικής. Arepas και empanadas που σε γεμίζουν εξωτικές γεύσεις. Arepas παραγεμισμένα με μοσχάρι, sofrito, τσένταρ, μαύρα φασόλια και plantain ή με κοτοσαλάτα, γουασακάκα, μαγιονέζα, αβοκάντο και λάιμ ή με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο, ντομάτα, κρεμμύδι, iceberg, φρέσκο κόλιανδρο και secret mayo.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Los Loros

Feyrouz
Καρόρη 23 & Αιόλου, Αθήνα, 213 0318060

Λαχματζούν και πεϊνιρλί φτιαγμένα από μια μαγείρισσα με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή. Θα βρεις ακόμη μια σειρά από σάλτσες για να πλουτίσεις την επιλογή σου, όπως και το νοχουτλού, δηλαδή ρύζι μπασμάτι με ρεβίθια και ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Big Mouth
Πραξιτέλους 20, 210 325 0449

Τα σάντουιτς του Κώστα και του Νίκου είναι αμερικάνικης σχολής, από τα καλύτερα που μπορείς να βρεις στην Αθήνα. Φέτες χωριάτικου ψωμιού που ψήνεται μία-μία, άριστης ποιότητας υλικά και δικές τους σάλτσες σε συνδυασμούς ακαταμάχητους. Το Derty Harry με λουκάνικο κεφτέ, μανιτάρια σωτέ και τυρί τσένταρ και το classic Belle Mondo είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να βρεις στο κέντρο μέχρι 5 ευρώ.

Tα πιο φθηνά και καλά Burger/ Πίτσες / Σάντουιτς της Αθήνας Facebook Twitter
Big Mouth
Γεύση
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ