Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές γυναικείες φιγούρες στο χορό;

Ποιες είναι οι πιο ελκυστικές γυναικείες φιγούρες στο χορό; Facebook Twitter
0

Οι κινήσεις των γοφών είναι το σημαντικότερο πράγμα για μια γυναίκα που χορεύει, αν θέλει να ξεχωρίσει και να προσελκύσει πάνω της τα βλέμματα των ανδρών.

Και τι άλλο χρειάζεται μια γυναίκα που χορεύει, για να θυμίζει Σακίρα; Συντονισμένη ασυμμετρία στις κινήσεις των χεριών και των ποδιών της, γιατί αν κουνιέται συμμετρικά, τότε θυμίζει ρομπότ, λένε οι επιστήμονες. Χρειάζεται επίσης συγχρονισμό με το ρυθμό της μουσικής, ενώ και η αυτοπεποίθηση παίζει ρόλο-κλειδί.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Νορθούμπρια στο Νιούκαστλ, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Νικ Νιβ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Scientific Reports", επεσήμαναν ότι το (κοινό) μυστικό στο χορό είναι να θυμίζει αδιόρατα - ή λιγότερο αδιόρατα- σεξ.

Εδώ και χρόνια η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι ο χορός και το σεξ συνδέονται στενά, καθώς ο χορός σε κοινωνικό περιβάλλον συνήθως αποτελεί ένα «τελετουργικό» για φλερτ. Καθόλου τυχαία, έχει διαπιστωθεί από προηγούμενες μελέτες ότι οι άνδρες βρίσκουν τις χορευτικές κινήσεις των γυναικών πιο γοητευτικές, όταν οι τελευταίες βρίσκονται σε γόνιμη φάση του κύκλου (ωορρηξία).

Μια προηγούμενη παρεμφερής έρευνα των ίδιων επιστημόνων σχετικά με τον χορό των ανδρών, είχε βρει ότι οι γυναίκες προτιμούν άνδρες που κινούν ανεξάρτητα το λαιμό τους από το υπόλοιπο σώμα τους, καθώς επίσης όσους κινούνται γρήγορα και λυγίζουν τα γόνατα. Ακόμη, οι άνδρες με μεγαλύτερη σωματική δύναμη φαίνονται και καλύτεροι χορευτές.

Η νέα έρευνα ζήτησε από 30 εθελόντριες ηλικίας 18 έως 30 ετών να χορέψουν υπό τους ήχους ενός ποπ τραγουδιού σαν να ήσαν σε νάιτ-κλαμπ (καμία δεν ήταν επαγγελματίας χορεύτρια). Μετά οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τεχνολογία καταγραφής της κίνησης για να δημιουργήσουν 39 αντίστοιχες αλλά απρόσωπες τρισδιάστατες ψηφιακές «περσόνες» (αβατάρ) σε οθόνη υπολογιστή, τις οποίες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν 57 άνδρες και 143 γυναίκες άνω των 18 ετών.

 Διαπιστώθηκε ότι όσες χορεύτριες πήραν «άριστα» και από τα δύο φύλα, έκαναν ορισμένες κοινές κινήσεις και φιγούρες. Κινούσαν περισσότερο τους γοφούς τους και τα χέρια-πόδια τους με ασύμμετρο τρόπο, αλλά όχι υπερβολικά ασύμμετρο, ώστε να δείχνουν «ξεκούρδιστες». Οι άνδρες παρατηρητές εστίαζαν περισσότερο στις ασυμμετρικές κινήσεις των χεριών των γυναικών χορευτριών, ενώ οι γυναίκες θεατές στις ασυμμετρικές κινήσεις των ποδιών.

 Επιπλέον, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχει μια γυναίκα, τόσο περισσότερο αφήνεται στο ρυθμό της μουσικής και τόσο πιο ωραία χορεύει. Τη χειρότερη βαθμολογία είχαν οι γυναίκες που ήσαν ντροπαλές και ένιωθαν άβολα.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τους ερευνητές, «οι γυναίκες χορεύουν για να τραβήξουν τους άνδρες, αλλά επίσης για να κάνουν επίδειξη στις άλλες γυναίκες πόσο καλές είναι». 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σχέση των Ελλήνων με το τατουάζ

Guest Editors / To 17% των Ελλήνων έχει τατουάζ. Γιατί το κάνουν;

Ποιος αποφασίζει τελικά για το σώμα μας; Το άτομο ή οι κοινωνικοί κανόνες; Με αφορμή νέα πανελλαδική έρευνα, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο ΠΑΜΑΚ, παρουσιάζει τα δεδομένα και αναλύει τι αλλάζει στην ελληνική κοινωνία και τι παραμένει ίδιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πώς ντύνεται και οργανώνει τη ζωή του ένα τυφλό άτομο;

Ζούμε, ρε! / Πώς ντύνεται και οργανώνει τη ζωή του ένα τυφλό άτομο;

Πώς η μόδα μπορεί να γίνει σύμμαχος της αυτονομίας; Πώς επιλέγεις ρούχα όταν είσαι τυφλός; Η σχεδιάστρια Ευγενία Μητροσύλη μιλά για την προσβασιμότητα, την τεχνολογία και τη δύναμη της ορατότητας.
ΧΡΥΣΕΛΛΑ ΛΑΓΑΡΙΑ | ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΑΤΣΟΣ
Mπήκαμε πρώτοι στο ολοκαίνουργιο Κλακάζ

Sneak preview / Aυτό είναι το «Κλακάζ», το νέο μαγαζί της Αβραμιώτου. Προβλέπεται γ^%μάτο.

Πάνω στις στάχτες του six d.o.g.s., στην Αβραμιώτου πάντα, γεννιέται η νέα, ενδιαφέρουσα κόλαση του Κωνσταντίνου Δαγριτζίκου. Είναι πολυεπίπεδη, ποικιλόμορφη και γεμάτη ενέργεια. Την βλέπετε πρώτοι.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο Μάικλ Τζόρνταν κάποτε έπαιξε μπάσκετ στα Πατήσια

Αθλητισμός / Ο Μάικλ Τζόρνταν κάποτε έπαιξε μπάσκετ στα Πατήσια

Μπήκαμε στο πρώτο κλειστό γήπεδο μπάσκετ που φτιάχτηκε στην Ελλάδα και θυμηθήκαμε γιατί ο Σπόρτιγκ ήταν, είναι και θα είναι μία από τις σπουδαιότερες ομάδες της χώρας, ανεξάρτητα από την κατηγορία στην οποία αγωνίζεται.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
Πώς φροντίζεις 600 κυψέλες στο νησί της Καρπάθου;

Lifo Picks / Με θυμάρι, δεντρολίβανο και αγριολούλουδα, χιλιάδες μέλισσες στην Κάρπαθο φτιάχνουν το μέλι του Βαγγέλη

Ο μελισσοκόμος Βαγγέλης Γεργατσούλης μας ξεναγεί σε κάθε βήμα της διαδικασίας, από τη φροντίδα των κυψελών μέχρι την εξαγωγή και την προετοιμασία του λαχταριστού μελιού.
THE LIFO TEAM
Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Living / Swedish Death Cleaning: Αν πέθαινες αύριο, τι θα άφηνες πίσω σου;

Δεν είναι μόδα, ούτε μια μακάβρια συνήθεια, αλλά μια απρόσμενα πρακτική μέθοδος για να κάνεις ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα: να απαλλαγείς από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι, να βάλεις σε τάξη τις υποχρεώσεις σου.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM
Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM και queer

Σχέσεις / Το πορτρέτο του Πάνου, σκλάβου του BDSM

Μια αποκαλυπτική κουβέντα με έναν sub (υποτακτικό ή «σκλάβο») για μία από τις πιο ακραίες ερωτικές πρακτικές και την κουλτούρα της, το ζητούμενο της οποίας, όσο σκληροπυρηνική κι αν φαντάζει, παραμένει το ίδιο: η αγάπη. 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Living / Tο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι το νέο fitness trend της πόλης

Μια ευγενική πολεμική τέχνη που δεν είναι μόνο αυτοάμυνα·γυμνάζει σώμα και μυαλό, προσφέρει αυτοπεποίθηση και ψυχική ηρεμία και γίνεται ολοένα πιο δημοφιλής όχι μόνο στους ενήλικες αλλά και στα παιδιά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΔΡΙΒΑ
Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Living / Φτιάξαμε ινσταγκραμικούς κήπους. Ξοδέψαμε περιουσίες. Τώρα μαράθηκαν όλα.

Εκτός από τάση και διακόσμηση, τα φυτά είναι ζωντανοί οργανισμοί που δύσκολα επιβιώνουν στις κλιματικές συνθήκες της Αθήνας. Και αυτό δεν θα σου το πει κανείς στους χώρους που θα τα αγοράσεις.
M. HULOT