Τουλάχιστον 26 νεκροί και δεκάδες άρρωστοι από τοξικό ποτό στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 26 νεκροί και δεκάδες άρρωστοι από τοξικό ποτό στο Πακιστάν Facebook Twitter
EPA/SHAHZAIB AKBER (φωτογραφία αρχείου)
0

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι αρρώστησαν σοβαρά μετά την κατανάλωση τοξικού αλκοολούχου ποτού τα Χριστούγεννα, στο Πακιστάν.

Οι νεκροί -24 χριστιανοί και δύο μουσουλμάνοι- κατανάλωσαν το αυτοσχέδιο ποτό στην πόλη του Toba Tek Singh. Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται να αγοράσουν ή να καταναλώσουν αλκοόλ στο Πακιστάν, και οι μειονότητες χρειάζονται άδεια για να αγοράσουν ποτά.

Με τις αυστηρές ρυθμίσεις που επιβάλλονται στην πώληση αλκοόλ, τα «σπιτικά» ποτά συχνά περιέχουν δηλητηριώδη μεθανόλη. Πρόκειται για την τελευταία περίπτωση θανατηφόρας δηλητηρίασης από αλκοόλ στο Πακιστάν, μετά τους θανάτους 11 άτομων τον Οκτώβριο στην ίδια επαρχία (Παντζάμπ).

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας Mohammad Nadeem δήλωσε στο BBC ότι 40 άτομα νοσηλεύονται για πλύση στομάχου. «Οι άντρες που ανήκουν στην χριστιανική κοινότητα ήπιαν το ποτό το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου, και πήγαν σπίτι τους. Η τραγωδία χτύπησε το επόμενο πρωί, όταν πολλοί δεν σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους, ενώ άλλοι αρρώστησαν», είπε. Όπως πρόσθεσε, από τους δύο μουσουλμάνους είχε ζητηθεί να αγοράσουν αλκοόλ για το πάρτι. Ωστόσο δεν βρήκαν από τα τοπικά μαγαζιά, γιατί είχε εξαντληθεί, και «το αγόρασαν από κάπου αλλού. Και οι δύο πέθαναν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Διεθνή / Oλλανδικό μουσείο επανεξετάζει τον δανεισμό έργων στις ΗΠΑ εν μέσω «διώξεων» της τέχνης από τον Τραμπ

Το Mauritshuis στη Χάγη ζητά εγγυήσεις για την ασφάλεια των έργων τέχνης, εν μέσω αβεβαιότητας λόγω των πολιτικών παρεμβάσεων και της συρρίκνωσης της χρηματοδότησης στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM