Μητσοτάκης: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο

Μητσοτάκης: Η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο Facebook Twitter
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε, την 23η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή και την Ξάνθη.
1

«Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή», δήλωσε από τη γέφυρα των Κήπων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ολοκληρώνει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη τη διήμερη περιοδεία του στην Θράκη, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας με την Τουρκία. Καλές σχέσεις φιλίας και γειτονίας, οι οποίες όμως στηρίζονται και στον απαρέγκλιτο σεβασμό των διεθνών συνθηκών, του διεθνούς διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το στρατιωτικό φυλάκιο των Κήπων, συνομίλησε με στρατεύσιμους και αντάλλαξε ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και εν συνεχεία επισκέφθηκε το τελωνείο των Κήπων, όπου του ετέθη το ζήτημα του εκσυγχρονισμού του μεθοριακού σταθμού.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο τελωνείο των Κήπων, σημειώνοντας ότι δίνει μία εικόνα η οποία δεν τιμά ούτε την Περιφέρεια, ούτε τη χώρα, εικόνα που αποτελεί σημαντικό τροχοπέδη στο διασυνοριακό εμπόριο, καθώς και στις επισκέψεις τουριστών και τόνισε την ανάγκη να διερευνηθούν εναλλακτικά σχήματα χρηματοδότησης, μιας νέας μεγάλης επένδυσης κατασκευής ενός νέου τελωνείου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια