Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας: Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου

Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας: Η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικού πυραύλου Facebook Twitter
0

Την εκτίμησή του πως η Βόρεια Κορέα έχει πλέον την δυνατότητα εκτόξευσης ενός πυραύλου με πυρηνική κεφαλή, αλλά δεν έχει ακόμη κατορθώσει να τελειοποιήσει τον τρόπο επιστροφής του στην ατμόσφαιρα για να πλήξει τον καθορισμένο στόχο, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι Βορειοκορεάτες «έχουν την δυνατότητα ακόμη και σήμερα να εκτοξεύσουν» έναν πυρηνικό πύραυλο, «αλλά δεν τελείως σίγουροι πώς αυτός θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα για να πλήξει τον στόχο», τόνισε ο αξιωματούχος. «Προσπαθούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα», τόνισε.

«Μπορείτε να φανταστείτε ότι ο αμερικανικός στρατός καταρτίζει σενάρια εκτάκτων αναγκών, προσαρμοσμένα στην κατάσταση», πρόσθεσε, για να συμπληρώσει: «Προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο που μπορεί να προκύψει από την αυτή την ιδιαίτερη προκλητική συμπεριφορά».

Στα τέλη του περασμένου μήνα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών επέβαλε νέες, ακόμη πιο αυστηρές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα σε αντίποινα για την πέμπτη πυρηνική δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Διεθνή / Νεκρός από ουκρανικό πλήγμα ο υπαρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού – Επιβεβαιώνει η Μόσχα

Σύμφωνα με ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram, ο Γκούντκοφ σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δέκα στρατιωτικούς, κατά την ουκρανική επίθεση σε ρωσικό σημείο διοίκησης
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ετοιμάζεται να ρίξει δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσει παράσιτο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα για να καταπολεμήσουν σαρκοφάγο σκουλήκι

Πρόκειται για σχέδιο καταπολέμησης ενός παρασίτου που θα μπορούσε να καταστρέψει τη βιομηχανία βοδινού κρέατος, να αφανίσει την άγρια ζωή και ακόμη και να σκοτώσει κατοικίδια ζώα
LIFO NEWSROOM