Και ο Μαδούρο συγχαίρει τον Τραμπ

Και ο Μαδούρο συγχαίρει τον Τραμπ Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαιρετίζει τις ΗΠΑ για τις εκλογές και συγχαίρει τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

Επίσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας, την οποία αναδημοσιεύει η πρεσβεία της στην Ελλάδα, η Μπολιβαριανή Δημοκρατία εκφράζει την ελπίδα ότι μπορεί να σημειωθεί πρόοδος σε ένα μέλλον όπου επικρατεί ο σεβασμός στις αρχές και τους σκοπούς της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών, η οποία κατοχυρώνει, όπως σημειώνει, την κυριαρχική ισότητα των κρατών και την αυτοδιάθεση των λαών, μεταξύ άλλων, και μέσω φιλικών διμερών πολιτικών και διπλωματικών σχέσεων.

 

Εξίσου η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ελπίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξέρουν να αντιμετωπίσουν τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, «και στις οποίες η δράση τους είναι αποφασιστική για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα».

 

«Σήμερα, ο πρόεδρος της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον γραμματέα του Τζον Κέρι. Ο Πρόεδρος Nicolas Maduro ζήτησε από τον Γραμματέα να μεταφέρει τα συγχαρητήρια του προς τον Πρόεδρο Donald Trump» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τη δήλωση, το Καράκας επιθυμεί σε αυτή τη νέα φάση να καθιερώσει νέα πρότυπα στην περιοχή, με βάση την αναγνώριση της πολιτιστικής, κοινωνικής και ιστορικής ταυτότητας των χωρών και του σεβασμού της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις. 

 

 Πάντως, μέχρι στιγμής ο Μαδούρο δεν έχει δώσει με άμεσο τρόπο τα συγχαρητήρια του στον Τραμπ. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο της φον ντερ Λάιεν - Υποψίες ρωσικής παρεμβολής σε GPS, λένε οι FT

Διεθνή / Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο της φον ντερ Λάιεν - Υποψίες ρωσικής παρεμβολής σε GPS, λένε οι FT

Το αεροπάνο που μετέφερε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οδηγήθηκε σε αναγκαστική προσγείωση «λόγω υποψίας ρωσικής παρεμβολής σε GPS», ισχυρίζονται οι Financial Times
LIFO NEWSROOM
Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Διεθνή / Δύο τρισ. ευρώ σε κίνδυνο: Οι συντάξεις στην Ολλανδία απειλούν τις ευρωπαϊκές αγορές

Η μεταρρύθμιση του ολλανδικού συνταξιοδοτικού συστήματος απειλεί να αναστατώσει τις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων, με 2 τρισ. ευρώ σε κίνδυνο και αβεβαιότητα για επενδυτές και τράπεζες
LIFO NEWSROOM
Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Διεθνή / Αίμα και λιμός στη Γάζα: 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα - Διάσημοι και ακτιβιστές στη «νηοπομπή της Αντοχής»

Τουλάχιστον 30 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ενώ η Γκρέτα Τούνμπεργκ και δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες ξεκινούν τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική νηοπομπή για να σπάσουν τον αποκλεισμό
LIFO NEWSROOM
kamila-sexoualiki epithesi

Διεθνή / Όταν η βασίλισσα Καμίλα αντιμετώπισε σεξουαλική επίθεση ως μαθήτρια: «Τον χτύπησα με το παπούτσι στο ευαίσθητο σημείο»

Στο βιβλίο "Power and the Palace" αναφέρεται πως η βασίλισσα αποκάλυψε το γεγονός στον Μπόρις Τζόνσον κατά τη θητεία του ως δήμαρχος του Λονδίνου
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Διεθνή / Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις βίζες για σχεδόν όλους όσοι έχουν παλαιστινιακά διαβατήρια

Οι ΗΠΑ εμποδίζουν Παλαιστίνιους να ταξιδέψουν στην αμερικανική επικράτεια για ιατρική περίθαλψη, σπουδές σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επισκέψεις σε φίλους ή συγγενείς, ή επιχειρηματικούς σκοπούς
LIFO NEWSROOM