Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0

Los Loros Arepas & Empanadas

Νίκης 14 & Ξενοφώντος, Σύνταγμα, 210 3243232

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Tυλιχτή καλαμποκένια ψητή πίτα με κεφτέ μαύρου φασολιού, plantain, καλαμπόκι, κινόα, γουασακάκα και salsa picada. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

Big Mouth

Πραξιτέλους 20, Σύνταγμα, 210 3250449

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Ζεστό σάντουιτς με λευκό χωριάτικο ψωμί με προζύμι και καπνιστό μπούτι χοιρινό, μπέικον, μανιτάρια και κρεμμύδια σοτέ, σος από blue cheese, σπανάκι και μουστάρδα. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

Taqueria Μaya 

Πετράκη 10, Σύνταγμα, 211 2167081

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Μπουρίτο με ψητές γλυκοπατάτες, λουκάνικο τσορίθο, πίκλες κρεμμυδιού και Pico de Gallo, πίκλες Jalapenos, guacamole και σάλτσα από ψητές πιπεριές Chipotle. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

Chef and the dog

Λουκιανού 9, Κολωνάκι, 210 7248889

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Hot dog με πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα, ρόκα και τριμμένο κουκουνάρι. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

 

 

Guarantee

Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 9226924

Στο χέρι: τα 5 σάντουϊτς που αγαπάμε στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Σάντουιτς σε μαύρο ψωμί καμπαγιού, ομελέτα, κατσικίσιο κορμό, σαλάμι τσορίθο, ρόκα, μαρούλι και ντιζονέζ. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μυστήρια της κουζίνας του λιμανιού

Γεύση / Mε τα«δώρα» του λιμανιού θα μαγειρέψεις τα ωραιότερα φαγητά

Κάβουρες από τα βαθιά νερά, φλογάτες σκορπίνες, μαγιάτικα στον φούρνο και άλλα ψάρια που δεν φτάνουν στον πάγκο του ιχθυοπώλη. Η βόλτα στο λιμάνι είναι πηγή έμπνευσης για τους σπιτικούς μάγειρες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Γλυκιά Σύρος: Ζαχαροπλάστες, συνταγές και μνήμες από το παρελθόν της Ερμούπολης

Γεύση / Γλυκιά Σύρος: Παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και συνταγές από την Ερμούπολη

Αμυγδαλωτά, χαλβαδόπιτες, νουγκατίνες, σφολιάτσες και πολλά ακόμη παραδοσιακά γλυκά, μαζί με μια ιστορία 200 χρόνων, αναδεικνύουν την Ερμούπολη σε βασίλισσα της ζαχαροπλαστικής.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η Ταβέρνα «Πλάτων» στο Βούπερταλ

Γεύση / «Kάθε φορά που μυρίζω ούζο, θυμάμαι την ταβέρνα Πλάτων στο Βούπερταλ»

Ο Παύλος και η Ελένη, μετανάστες στη Γερμανία, δημιούργησαν μια αυθεντική ελληνική ταβέρνα, που εδώ και τρεις δεκαετίες σερβίρει απλά αλλά πεντανόστιμα πιάτα και είναι διάσημη για τον λεπτοκομμένο χειροποίητο γύρο της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ