ΟΗΕ: Ο τυφώνας Μάθιου εξελίσσεται στην σφοδρότερη καταιγίδα της δεκαετίας, προκαλώντας συνθήκες νέας ανθρωπιστικής κρίσης

ΟΗΕ: Ο τυφώνας Μάθιου εξελίσσεται στην σφοδρότερη καταιγίδα της δεκαετίας, προκαλώντας συνθήκες νέας ανθρωπιστικής κρίσης Facebook Twitter
0

Ο τυφώνας Μάθιου, εξελίσσεται στην πιο σφοδρή καταιγίδα που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής κατά την τελευταία δεκαετία, ενώ πέρασε από την Κούβα και την Αϊτή, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητες άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα.


Στο επίκεντρο της σφοδρότητας των ακραίων καιρικών φαινομένων βρέθηκαν πόλεις, αγροτικές εκτάσεις, αλλά και παραλιακά τουριστικά θέρετρα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.


Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε την κατάσταση που προκλήθηκε στην Αϊτή, ως τη χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή που έπληξε τη χώρα, από τον καταστροφικό σεισμό του 2000.


Το λεγόμενο "μάτι του κυκλώνα" κινείται στα ανοιχτά της βορειοανατολικής ακτής της Κούβας κι αναμένεται ότι θα φτάσει στις ΗΠΑ, τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων, το οποίο βρίσκεται στο Μαϊάμι.
Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για την πολιτεία της Φλόριντα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Διεθνή / Κάννες 2025: Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον απών από τη συνέντευξη Τύπου της ταινίας του μετά το συμβάν με τον φωτογράφο

Ο έντονος διαπληκτισμός που είχε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός με φωτογράφο, στο κόκκινο χαλί για την πρεμιέρα της ταινίας «Highest 2 Lowest» στις Κάννες
LIFO NEWSROOM