Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Περιμένουμε αναταράξεις στην οικονομία λόγω Brexit και αβεβαιότητα τουλάχιστον ενός-δύο ετών

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Περιμένουμε αναταράξεις στην οικονομία λόγω Brexit και αβεβαιότητα τουλάχιστον ενός-δύο ετών Facebook Twitter
0

Η βρετανική οικονομία θα αντιμετωπίσει αναταράξεις καθώς η κυβέρνηση θα διαπραγματεύεται την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι η χώρα της θα ξεκινήσει τις επίσημες συνομιλίες για το διαζύγιο με την ΕΕ στο τέλος του Μαρτίου 2017.


«Θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες αναταράξεις καθώς θα προχωράμε στη διαπραγματευτική διαδικασία και θα υπάρξει μία περίοδος ενός-δύο ετών ή ίσως και περισσότερο όπου αβεβαιότητα θα επικρατεί στις επιχειρήσεις σχετικά με την τελική διαμόρφωση τη σχέσης μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής θα πρέπει να στηρίξουμε την οικονομία», δήλωσε ο Φίλιπ Χάμοντ στο BBC.


Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί τη διαμόρφωση της συμφωνίας του Brexit κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τη μέγιστη πρόσβαση των βρετανικών εταιρειών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει την εντολή των βρετανών ψηφοφόρων για την ανάκτηση του ελέγχου των συνόρων της χώρας.


Ο Χάμοντ βαθμολογεί τις πρόσφατες επιδόσεις της βρετανικής οικονομίας με «8 στα 10», αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά απασχόλησης και την ισχυρή ανάπτυξη, αλλά τονίζει παράλληλα ότι η οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μακροπρόθεσμα προβλήματα.


«Φυσικά έχουμε να αντιμετωπίσουμε μακροπρόθεσμα προβλήματα. Συνεχίζουμε να έχουμε ασθενείς επιδόσεις στην παραγωγικότητα σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας και έχουμε τεράστιο έλλειμμα ισοζυγίου πληρωμών...αυτά είναι τα θέματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε στο Sky News στο περιθώριο των εργασιών της διάσκεψης του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.


Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε, τέλος, ότι η χώρα εισέρχεται στη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μία περίοδο παγκόσμιας αβεβαιότητας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Διεθνή / Πού είναι ο «Άξονας Αντίστασης» του Ιράν: Γιατί οι σύμμαχοι της Τεχεράνης είναι άφαντοι μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ

Οι σύμμαχοι του Ιράν, όπως η Χεζμπολάχ και οι Χούτι, εμφανίζονται αδρανείς μετά τις ισραηλινές επιθέσεις - Πώς οι γεωπολιτικές ισορροπίες αλλάζουν στη Μέση Ανατολή και τι φοβούνται οι ιρανικές παραστρατιωτικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να χτυπήσουν το Ιράν εντός ημερών, λέει το Bloomberg – Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ανώτατοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ προετοιμάζονται για πιθανή επίθεση στο Ιράν, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης με το Ισραήλ και τις διεθνείς διπλωματικές κινήσεις
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Διεθνή / Πόλεμος Ιράν - Ισραήλ: Γιατί η Ρωσία μένει αμέτοχη, παρά τους στενούς δεσμούς με την Τεχεράνη;

Οι αναλυτές λένε ότι το Κρεμλίνο δίνει προτεραιότητα στον δικό του πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, καθώς και στις σχέσεις του με τα έθνη του Κόλπου που δεν θέλουν ένα ισχυρότερο Ιράν
LIFO NEWSROOM