Ακυρώθηκε πάλι ο διαγωνισμός για πλοίο φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο

Ακυρώθηκε πάλι ο διαγωνισμός για πλοίο φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο Facebook Twitter
Φωτό: Θ. Δουμάνης
0

Ακυρώθηκε εκ νέου ο διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη ναύλωση πλοίου που θα φιλοξενούσε προσωρινά μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη, μετά την επιστολή του δημάρχου της Λέσβου Σπύρου Γαληνού προς τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα ότι «η δημιουργία ενός πλωτού κέντρου φιλοξενίας που θα βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης τους βρίσκει αντίθετους».

 

Ο κ. Γαληνός τονίζει επίσης ότι η μόνη λύση στην παρούσα κατάσταση είναι η αποσυμφόρηση του νησιού και η μεταφορά μέρους του προσφυγικού πληθυσμού σε άλλες δομές της ηπειρωτικής Ελλάδας και ζητά διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων του νησιού.

 

Να σημειωθεί ότι θα επιστραφούν οι σχετικοί φάκελοι σε όσες ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν υποβάλει κλειστές προσφορές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM