Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς σε πανηγύρι στο Αθαμάνιο Άρτας

Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς σε πανηγύρι στο Αθαμάνιο Άρτας Facebook Twitter
2
Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς σε πανηγύρι στο Αθαμάνιο Άρτας Facebook Twitter
φωτό.: epirusgate.blogspot.gr


Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στην πλατεία του Αθαμάνιου Άρτας, του χωριού που απολάμβανε τα παιδικά του καλοκαίρια και συναντήθηκε με φίλους και συγχωριανούς του.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν τα χορευτικά του Αλέξη Τσίπρα. Ο Πρωθυπουργός χόρεψε τον παραδοσιακό χορό "Καγκελάρι", τον οποίο έσυρε πρώτος ο 95χρονος θείος του Δημήτρης Τσίπρας, που είναι ο ιερέας του χωριού. Χορός παραδοσιακός των Τζουμέρκων και των χωριών στα Αθαμάνια Ορη που οι κάτοικοι, «επινόησαν» στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας. Χορός που οι χορευτές χορεύουν σφιχταγκαλιασμένοι, ώστε να συνεννοούνται κιόλας.

Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς σε πανηγύρι στο Αθαμάνιο Άρτας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς σε πανηγύρι στο Αθαμάνιο Άρτας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Τσίπρας χορεύει παραδοσιακούς χορούς σε πανηγύρι στο Αθαμάνιο Άρτας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΡΑΠΑΚΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


Μαζί του χόρεψε σχεδόν όλο το χωριό και όταν τελείωσαν ακολούθησε το «πρωτόκολλο του πανηγυριού». Τα τραπέζια στρώθηκαν, το φαγητό σερβιρίστηκε και το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι το πρωί, όπως ακριβώς επιβάλλει η παράδοση.


«Σήμερα βρίσκομαι εδώ με την ιδιότητα του συγχωριανού σας. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συγχωριανούς του.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM