Toυρκία: Κράτος δικαίου για τους πραξικοπηματίες ζητά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Toυρκία: Κράτος δικαίου για τους πραξικοπηματίες ζητά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Facebook Twitter
0

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, ανέφερε σήμερα πως η απάντηση στο αποτυχημένο πραξικόπημα πρέπει να δοθεί στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και πως οι συνωμότες και εκείνοι που τους βοήθησαν πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Στην ανακοίνωσή του το CHP αναφέρει επίσης πως οι στρατιωτικοί δεν πρέπει να χαρακτηρίζονται ως εχθροί.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του τουρκικού φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), ο Αϊχάν Μπιλγκέν, δήλωσε στο Ρόιτερς πως το κόμμα δεν θα στηρίξει οποιαδήποτε πρόταση υποβληθεί στο Κοινοβούλιο για επαναφορά της θανατικής ποινής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

 

"Όχι, δεν θα στηρίξουμε" μια τέτοια πρόταση, είπε ο Μπιλγκέν, ο οποίος πρόσθεσε πως σε κάθε περίπτωση οι νέοι νόμοι δεν μπορούν να εφαρμοστούν αναδρομικά και πως είναι ευθύνη των πολιτικών να το γνωστοποιήσουν αυτό στον λαό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM