Μεσίστιες σημαίες και τριήμερο πένθος στην Ελλάδα για την επίθεση στη Νίκαια

Μεσίστιες σημαίες και τριήμερο πένθος στην Ελλάδα για την επίθεση στη Νίκαια Facebook Twitter
0

Και η Αθήνα συμμετέχει στο παγκόσμιο πένθος για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νίκαια, της Γαλλίας. Με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, το Δημαρχιακό Μέγαρο της πόλης, από τις 9 το βράδυ, θα φωτιστεί στα χρώματα της σημαίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

«Θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια μαζί με τον αγαπητό φίλο, σύντροφο και φίλο της Ελλάδας, τον Γιάννη Πιτέλα, στο γαλλικό λαό, τη γαλλική κυβέρνηση, γι' αυτό το δραματικό γεγονός που επαναλαμβάνεται στη χώρα αυτή και που πληγώνει τη δημοκρατία, την ελευθερία, τις αξίες με τις οποίες χτίστηκε το ευρωπαϊκό όραμα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον επικεφαλής της ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα. 

Η ελληνική σημαία θα κυματίζει από αύριο μεσίστια επί τριήμερο σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή.


Με την ενέργεια αυτή, η χώρα μας εκφράζει το πένθος και τη συμπαράσταση της προς τον γαλλικό λαό, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα που δέχθηκε η πόλη της Νίκαιας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Ελλάδα / ΣτΕ: Συζητήθηκε η συνταγματικότητα του επιθέτου «Ντε Γκρες» στα δέκα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας

Εξετάστηκε εάν το επώνυμο «Ντε Γκρες», που δεν αντιστοιχεί στο συνήθη τύπο επιθέτου στη χώρα μας, θα μπορούσε να δημιουργήσει την εντύπωση στους πολίτες (αντικειμενική αντίληψη) ότι το πρόσωπο που το κατέχει, έχει προνόμια καταγωγής ή και κοινωνικής θέσεως
LIFO NEWSROOM
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Ελλάδα / Προσωπικός Αριθμός: 21.000 πολίτες εξέδωσαν σε μία ώρα - Τι ισχύει για όσους δεν βγάλουν μόνοι τους

Ο προσωπικός αριθμός σταδιακά θα αντικαταστήσει αριθμό ταυτότητας, ΑΜΚΑ και άλλων αριθμών που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και στις συναλλαγές μας με το Δημόσιο
LIFO NEWSROOM