Ολάντ: Η φρίκη χτύπησε και πάλι τη Γαλλία

Ολάντ: Η φρίκη χτύπησε και πάλι τη Γαλλία Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι η χώρα είναι «υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας», αλλά ότι θα ο νόμος θα επικρατήσει.

«Η φρίκη και πάλι έπληξε τη Γαλλία," δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος σε πρωινή ομιλία του και πρόσθεσε: «Η Γαλλία επλήγη  την ημέρα της εθνικής εορτής της, την 14 Ιουλίου, την Ημέρα της Βαστίλης, του συμβούλου της ελευθερίας, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στερούνται από φανατικούς και η Γαλλία είναι ξεκάθαρα ο στόχος τους."

Έπιβεβαίωσε επίσης ότι ο δράστης, οδηγός του φορτηγού, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν εάν υπήρξαν συνένοχοι.

Έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 84 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς στη Νίκαια χθες βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

 

Στη σύσκεψη υπό τον γάλλο πρόεδρο συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέρ.

 

Στη σύσκεψη παρίστανται επίσης οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μετέβη στη Νίκαια μετά την επίθεση, θα συμμετάσχει στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Διεθνή / Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη της Χαμάς – Τι σημαίνει για τους ομήρους

Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει επίσημα τα σεξουαλικά εγκλήματα της Χαμάς από την 7η Οκτωβρίου 2023 - Το Ισραήλ ζητά διεθνή δίωξη, ενώ επιζώντες αποκαλύπτουν σοκαριστικές μαρτυρίες βιασμών και βασανιστηρίων
LIFO NEWSROOM
Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Διεθνή / Η Τσεχία αγοράζει 44 υπερσύγχρονα άρματα Leopard από τη Γερμανία

Η Τσεχία εγκρίνει την αγορά 44 αρμάτων Leopard 2A8 από τη Γερμανία αξίας 1,4 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τον στρατό της και προετοιμάζοντας την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού μετά την κρίση στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Διεθνή / Μπαϊρού εναντίον Λεπέν: Μπορεί ο κεντρώος να σώσει τη Γαλλία το 2027;

Ο Φρανσουά Μπαϊρού αναμένεται να χάσει την πρωθυπουργία, αλλά η τελευταία του μάχη για το Ελιζέ και η στρατηγική του κατά του χρέους μπορεί να αλλάξουν τα πολιτικά δεδομένα της Γαλλίας το 2027
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Διεθνή / Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Μόνο ένας στους τέσσερις Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ είναι μαχητής, ενώ οι υπόλοιποι είναι αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, παιδιά και ασθενείς
LIFO NEWSROOM