Ολάντ: Η φρίκη χτύπησε και πάλι τη Γαλλία

Ολάντ: Η φρίκη χτύπησε και πάλι τη Γαλλία Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε την επίθεση λέγοντας ότι η χώρα είναι «υπό την απειλή της ισλαμικής τρομοκρατίας», αλλά ότι θα ο νόμος θα επικρατήσει.

«Η φρίκη και πάλι έπληξε τη Γαλλία," δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος σε πρωινή ομιλία του και πρόσθεσε: «Η Γαλλία επλήγη  την ημέρα της εθνικής εορτής της, την 14 Ιουλίου, την Ημέρα της Βαστίλης, του συμβούλου της ελευθερίας, διότι τα ανθρώπινα δικαιώματα στερούνται από φανατικούς και η Γαλλία είναι ξεκάθαρα ο στόχος τους."

Έπιβεβαίωσε επίσης ότι ο δράστης, οδηγός του φορτηγού, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ οι αρχές προσπαθούν να καθορίσουν εάν υπήρξαν συνένοχοι.

Έκτακτη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 84 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς στη Νίκαια χθες βράδυ βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή που πρόσκειται στη γαλλική προεδρία.

 

Στη σύσκεψη υπό τον γάλλο πρόεδρο συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Πιερ ντε Βιλιέρ.

 

Στη σύσκεψη παρίστανται επίσης οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών. Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος μετέβη στη Νίκαια μετά την επίθεση, θα συμμετάσχει στη σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM