Το σημερινό εξώφυλλο της «Ακρόπολης» κάνει λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» του εκδότη της

Το σημερινό εξώφυλλο της «Ακρόπολης» κάνει λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» του εκδότη της Facebook Twitter
0

Η εφημερίδα «Ακρόπολη» του Τάκη Μαυρίκου κυκλοφόρησε σήμερα με εξώφυλλο αφιερωμένο στον εκδότη της, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο εχτές στην Αττική Οδό και τίτλο που κάνει λόγο για «εν ψυχρώ δολοφονία» του.

«Εν ψυχρώ δολοφονία. Μέρα μεσημέρι έκαψαν ζωντανό τον Τάκη Μαυρίκο» γράφει χαρακτηριστικά στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα της νεκροτομίας στη σορό του Παναγιώτη Μαυρίκου –που σύμφωνα με όλες της ενδείξεις, είναι ο άνθρωπος που απανθρακώθηκε μέσα στο πολυτελές Porsche Cayenne της συζύγου του χτες Πέμπτη, στις 14.50 μετά το μεσημέρι στην Αττική Οδό– καθώς και κάποιες ακόμα εργαστηριακές εξετάσεις περιμένουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να καταλήξουν σε οριστικό συμπέρασμα για τα αίτια της ανάφλεξης του οχήματος.

Η νεκροτομία θα γίνει σήμερα, ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας επίσης αναμένονται και τα αποτελέσματα DNA, προκειμένου να επιβεβαιωθεί επίσημα η ταυτότητα του θύματος, το οποίο μέχρι στιγμής έχει αναγνωριστεί εμμέσως από τη σύζυγό του και τη μητέρα του, από τη βέρα του και έναν σταυρό που φορούσε.

Πάντως, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, δεν είναι απίθανη πλέον η εκδοχή του ατυχήματος, με βάση όσα έχουν προκύψει μέχρι στιγμής από την αστυνομική έρευνα, αλλά ακόμη παραμένουν όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και καθαρή εικόνα, κατά πάσα πιθανότητα, θα υπάρχει μέχρι το απόγευμα.

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Δεύτερο, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματικό φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου.

Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς, είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Ο δικηγόρος και φίλος του εκδότη, πάντως, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές, ανέφερε ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος διατηρούσε σε άριστη κατάσταση το αυτοκίνητο, καθώς το χρησιμοποιούσε κυρίως η σύζυγός του και επέβαιναν τα παιδιά του, ενώ επίσης το όχημα είχε πολύ εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και ήταν μηχανικά ελεγμένο.

Όπως είπε ο κ. Κούγιας, επρόκειτο να υποβληθεί μήνυση κατ' αγνώστων, προκειμένου να μπορέσει η οικογένεια να ορίσει πραγματογνώμονες και τεχνικούς συμβούλους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

Ο Τζίμι Κίμελ, κατά την έναρξη της εκπομπής, επιτέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) και τον διορισμένο πρόεδρό της, από τον Ντόναλντ Τραμπ, Μπρένταν Καρ, που ζήτησε την απομάκρυνσή του
LIFO NEWSROOM
Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

TV & Media / Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

Η δάδα δημοπρατήθηκε στο «Cash or Trash» και το ποσό διατέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS - Η ΕΟΕ μιλά για «εμπορευματοποίηση ενός ιστορικού και συμβολικού αντικειμένου»
LIFO NEWSROOM