Λεβέντης: Φωτογραφική και εκδικητική κατά της οικογένειας Μητσοτάκη η διάταξη για τις offshore

Λεβέντης: Φωτογραφική και εκδικητική κατά της οικογένειας Μητσοτάκη η διάταξη για τις offshore Facebook Twitter
0

Επίθεση στη κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υποστηρίζοντας ότι η σημερινή τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και προβλέπει την γενική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρείες είναι φωτογραφική και εκδικητική, κατά του πολιτικού της αντιπάλου, του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.


Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση αστοχία, σημειώνοντας ότι φέρνει σήμερα μια ρύθμιση που απαγορεύει τα πάντα, όταν πριν τρεις μέρες έφερε και ψήφισε μια διάταξη που επέτρεπε στα πολιτικά πρόσωπα να έχουν off shore εταιρεία, ενώ εκτίμησε ότι θα καταπέσει στην ΕΕ.


«Η ένταση που προξενείτε δεν είναι οιωνός καλών εξελίξεων, και πλανάστε ή είστε αφελείς αν πιστεύετε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η χώρα βοηθιέται. Η διάταξη αυτή που φέρατε σήμερα είναι φωτογραφική για την οικογένεια του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό τόνισε:«Δεν είναι ωραίο να ψηφίζονται στη Βουλή εκδικητικοί νόμοι. Αν έχετε επιχειρήματα εξοντώστε τον πολιτικό σας αντίπαλο με άλλο τρόπο. Ηρωοποιείτε τον κ. Μητσοτάκη με αυτή τη διάταξη. Το πολιτικό σύστημα σήμερα χρειάζεται συναίνεση. Συναίνεση όμως δε μπορεί να υπάρξει κάνοντας διατάξεις για να έχουν πρόβλημα οι πολιτικοί αντίπαλοι».


«Ακολουθείτε λάθος δρόμο. Δεν είναι συνταγή η όξυνση και το να κάνετε φωτογραφικές εκδικητικές διατάξεις για τους αντιπάλους σας. Αυτά δείχνουν μικρότητα. Ούτε μπορείτε την μια μέρα να αθωώνεται και την άλλη να απαγορεύεται», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.


Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ακόμα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκχωρήσει στελέχη του παλαιού κατεστημένου ΠΑΣΟΚ, που ήθελαν, όπως είπε, να προστατέψουν τα προσωπικά τους συμφέροντα και τα οποία αγκάλιασε προκειμένου να γίνει κυβέρνηση.


Ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο για μετάλλαξη του πρωθυπουργού, ο οποίος -όπως είπε- από τις υποσχέσεις και τα συνθήματα μετατράπηκε σε έναν ρεαλιστικό πολιτικό, και προσέθεσε ότι έχει την υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να δώσει εξηγήσεις.


«Η πολιτική θέλει να μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια τον ελληνικό λαό. Και εσείς τον φοβάστε και κρύβεστε πίσω από τις κλούβες. Έχετε υποχρέωση να απολογηθείτε απέναντι του, γιατί του είπατε πολλά και δεν κάνατε τίποτα», κατέληξε ο κ. Λεβέντης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM