Αβραμόπουλος: Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν στην Τουρκία για να περάσουν στην Ευρώπη

Αβραμόπουλος: Τρία εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν στην Τουρκία για να περάσουν στην Ευρώπη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την έκβαση της αντιμετώπισης του οξύτατου προσφυγικού ζητήματος, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον ίδιο τον κ. Αβραμόπουλο για την προσπάθεια που έχουν κάνει για την εφαρμογή της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, προέτρεψε να μην επαναπαυθούμε γιατί -όπως σημείωσε- το πρόβλημα είναι μπροστά μας και ενδεχόμενη χαλάρωση θα επέτρεπε στην Τουρκία να μην τηρήσει τους όρους της Συμφωνίας, γεγονός που θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε από την πλευρά του, ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, τόσο για θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και το προσφυγικό όσο και σε θέματα ασφαλείας.

«Για όλα αυτά χρειάζεται τουλάχιστον στην Ελλάδα εθνική συναντίληψη» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος και προσέθεσε ότι οι απειλές που προβάλλουν στον ορίζοντα έχουν να κάνουν και με την ευρύτερη γειτονιά μας, όπου γεωπολιτικά η χώρα μας καλείται να διαδραματίσει έναν ευρύτερο σταθεροποιητικό ρόλο.

Aναφερόμενος στη Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης -Τουρκίας υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής της γιατί, όπως παρατήρησε, εμείς θα είμαστε οι πρώτοι που θα υποστούμε τις επιπτώσεις από τη μη εφαρμογή της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή στην Τουρκία βρίσκονται περίπου τρία εκατομμύρια πρόσφυγες και στα βόρεια αφρικανικά παράλια 500.000, που περιμένουν τη στιγμή, στα χέρια αδίστακτων διακινητών, να περάσουν τη θάλασσα. Μάλιστα, τόνισε ότι Ιταλία και Ελλάδα βρίσκονται υπό πίεση αλλά σημείωσε ότι η Ευρώπη με την πολιτική της είναι κοντά τους.

Ειδική αναφορά έκανε στην άνοδο φαινομένων λαϊκισμού, ξενοφοβίας και εθνικισμού στο εσωτερικό της Ευρώπης, τα οποία και χαρακτήρισε ανησυχητικά και υπογράμμισε ότι χρειάζεται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο συναντίληψη, συνοχή και συνεννόηση και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει έναν κεντρικό ρόλο ως ακρίτας της Ευρώπης αλλά και ως ένα από τα σημαντικότερα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πολάκης: «Φληναφήματα τα όσα ακούγονται περί μη συμμετοχής μου σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή»

Ο Παύλος Πολάκης έκανε νέα ανάρτηση σχετικά με τα όσα έχουν διαρρεύσει για μη συμμετοχή του σε Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ
THE LIFO TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Νέα πυρά Γεωργιάδη κατά Ανδρουλάκη: «Μασαμπούκωσε 1,2 εκατ. ευρώ και μας κουνά το δάκτυλο, πέρασε «ζάχαρη» τη δεκαετία των μνημονίων»

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ενοικίαση ακινήτου από το δημόσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας του Νίκου Ανδρουλάκη
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΕΛΕΣΤΑΘΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτική / Παραιτήθηκε η Ιωάννα Γκελεστάθη από τη Νέα Δημοκρατία: Ανέφερε «πολιτικό, αξιακό και ψυχικό ρήγμα με την ηγεσία»

Η Ιωάννα Γκελεστάθη υπέβαλε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή της «από κάθε κομματική ιδιότητα συμπεριλαμβανομένης και αυτής του απλού μέλους» - Η ανάρτησή της
THE LIFO TEAM