Μπουτάρης: Μια χαρά τον βλέπω τον Τσίπρα

Μπουτάρης: Μια χαρά τον βλέπω τον Τσίπρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Alexandros Michailidis / SOOC)
0

Την εκτίμηση πως μία εκλογική αναμέτρηση «δεν θα οδηγήσει πουθενά» και πως θα πρέπει «να τελειώσουν οι διαδικασίες της αξιολόγησης, να οριστικοποιηθεί η κατάσταση για το χρέος και να αφήσουμε αυτούς που έχουν διαχειριστεί το θέμα να το τελειώσουν», εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο Πρακτορείο fm 104,9.


Ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: «Μια χαρά τον βλέπω τον Τσίπρα. Η κατάσταση τον εξαναγκάζει σ' αυτήν την πορεία. Ο Τσίπρας θεώρησε -και όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ- ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σε ένα σύστημα που είναι απίστευτα σκληρό. Δεν του πέρασε και συμβιβάστηκε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα είναι ότι έχουν χαμηλώσει οι απαιτήσεις του κόσμου και δεν αντιδρά».


Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη μέχρι τώρα παρουσία του ως πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πεις ότι ο Κυριάκος έχει γίνει απόλυτα αποδεκτός από τη Νέα Δημοκρατία, από όλο το σύστημα. Περιμένω να αναγεννήσει τη ΝΔ. Δεν ψηφίζω ΝΔ, όμως, είναι ένα κόμμα που σήμερα δεν κυβερνάει, αύριο θα κυβερνήσει. Πρέπει να είναι ένα κόμμα σοβαρό».


Σε ερώτηση πώς «βλέπει» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμένο, ο δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει: «Δεν θέλω να κάνω σχόλια, ειδικά για τον Καμένο» ανέφερε.


Όσον αφορά το προσφυγικό, μετά την εκκένωση της Ειδομένης, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «έχουν δημιουργηθεί ατελείς καταυλισμοί, είναι σε σκηνές ακόμη οι πρόσφυγες», ενώ για τον χώρο του λιμανιού σημείωσε: «Το λιμάνι ήταν μόα προσωρινή κατάσταση, ωστόσο, κοντεύει να γίνει μόνιμη. Κι εμείς πιέζουμε να φύγουν».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM