54 μουσικοί ήρωες μαζί, στα επιβλητικά κολάζ του Μιχάλη Κουβελιώτη

54 μουσικοί ήρωες μαζί, στα επιβλητικά κολάζ του Μιχάλη Κουβελιώτη Facebook Twitter
0

Όταν πρωτοείδα τα κολάζ του, στο νου μού ήρθαν κάτι τεράστια εικονοστάσια Αγίων.

Συνταιριάζοντας καλλιτέχνες κάθε είδους και δεκαετίας, ο μουσικόφιλος Μιχάλης Κουβελιώτης φτιάχνει, για την προσωπική του ευχαρίστηση, μνημεία με τα πρόσωπα που τον σημάδεψαν. 

 

Μοιράζεται μερικά απ' τα κολάζ με το LIFO.gr, εξηγώντας:

«Αν και είμαι συναισθηματικά δεμένος με τις συλλογές των τευχών MOJO & UNCUT εδώ και τόσα χρόνια, δυστυχώς η έλλειψη αποθηκευτικού χώρου με ανάγκασε να περιοριστώ στα απολύτως απαραίτητα...
Έτσι ξεκίνησα το ξεφύλλισμα των παλιών τευχών (φυσικά κράτησα τα SOS τεύχη με τις ετήσιες αναδρομές) και κράτησα τις φωτογραφίες που θεωρώ ότι είχαν σημασία για μένα. Παράλληλα είχα βρει και κρατήσει -δια παν ενδεχόμενον- λευκά πάνελς οπότε το προφανές (για μένα) ήταν να ξεκινήσω τα κολάζ συνδυάζοντας αρχικά πορτραίτα των μουσικών μου ηρώων.»


«Πέρασα ώρες στο υπόγειο του σπιτιού μου προσπαθώντας να κάνω τους ιδανικούς συνδυασμούς - διαστάσεις / έγχρωμα / ασπρόμαυρα / καλλιτέχνες κλπ. Οι ώρες έγιναν ακόμα περισσότερες γιατί με το ξεφύλλισμα έπεφτα σε άρθρα & αφιερώματα που ήθελα να ξαναδιαβάσω ή κάποια άλλα που μου είχαν ξεφύγει... 

Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα ότι θα το απολαμβάνω τόσο και πρέπει να παραδεχτώ ότι μου έχει γίνει λίγο "κόλλημα". Όποτε βρίσκω λίγο χρόνο (έστω και δέκα λεπτά) κατεβαίνω υπόγειο για να ξεκινήσω το επόμενο "project". Έχω βάλει στην σειρά τα πανελς που έχω ήδη φτιάξει και κάθομαι και τα χαζεύω ξανά και ξανά: Johnny Cash μαζι με Rod Stewart, Damon Albarn δίπλα στον Buddy Holly κλπ κλπ.
Το «κακό» είναι ότι έχω μπόλικες φωτογραφίες ακόμα οπότε θα συνεχίσω να επισκέπτομαι το υπόγειό μου για μπόλικο καιρό ακόμα...»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 φωτογραφίες σαν μικρές Μεγάλες Εβδομάδες της δημόσιας ζωής

ΟΑΣΗ / 12 φωτογραφίες σαν μικρές Μεγάλες Εβδομάδες της δημόσιας ζωής

Από την Christine Keeler και τη Monica Lewinsky μέχρι τη Lee Miller, τον George Michael και τη Janet Jackson, αυτές οι εικόνες δεν έμειναν επειδή ήταν «σκανδαλώδεις», αλλά επειδή συμπύκνωσαν ολόκληρες εποχές: εξουσία, έκθεση, επιθυμία, ντροπή και τη βία του δημόσιου βλέμματος.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Πολιτισμός / Λίλιαν Μπάσμαν: Η γυναίκα που έκανε τη μόδα να μοιάζει με σκιά

Η έκθεση Lillian Bassman: Bazaar and Beyond, που παρουσιάζεται στο Met έως τις 26 Ιουλίου, φωτίζει μια δημιουργό που δεν αντιμετώπισε ποτέ τη μόδα ως απλό αντικείμενο προβολής. Τη μετέτρεψε σε ίχνος, χειρονομία και πείραμα, ενώ επέστρεψε σε αυτό το έργο δεκαετίες αργότερα, ξεκινώντας σχεδόν μια δεύτερη καριέρα στα 75 της.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM
Για όλα όσα η ζωή δεν κατάφερε να θάψει: Η οδύνη του κόσμου της Nan Goldin απλώνεται στο Παρίσι

Πολιτισμός / Για όλα όσα η ζωή δεν κατάφερε να θάψει: Η οδύνη του κόσμου της Nan Goldin απλώνεται στο Παρίσι

Η νέα έκθεση της Nan Goldin στο Grand Palais φέρνει ξανά μπροστά έναν κόσμο γεμάτο από έρωτα, πένθος, εξάρτηση, queer ζωή και μνήμη. Το This Will Not End Well παρουσιάζεται στο Παρίσι έως τις 21 Ιουνίου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο φωτογράφος που δείχνει τι μένει από το σινεμά όταν πέφτει η φασαρία των Οσκαρ

Culture / Ο φωτογράφος που δείχνει τι μένει από το σινεμά όταν κοπάζει η φασαρία των Οσκαρ

Μετά την οσκαρική σεζόν, οι φωτογραφίες του Atsushi Nishijima από τα σετ του Marty Supreme, του Bugonia και άλλων ταινιών στρέφουν το βλέμμα όχι στη λάμψη της έτοιμης εικόνας αλλά στον κόσμο που τη χτίζει.
THE LIFO TEAM
Γκάζι 1982-1984: Οι φωτογραφίες του Νίκου Μάρκου από το παλιό εργοστάσιο εκτίθενται ξανά

Φωτογραφία / Οι φωτογραφίες του Νίκου Μάρκου από το παλιό εργοστάσιο στο Γκάζι εκτίθενται ξανά

Ο Νίκος Μάρκου φωτογράφισε τους εργάτες στο παλιό εργοστάσιο στο Γκάζι λίγο προτού κλείσει οριστικά. 44 χρόνια μετά, οι φωτογραφίες εκτίθενται ξανά. Ντοκουμέντο μιας εποχής στερημένης και αθώας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Κατερίνα Αγγελοπούλου κατέγραψε ένα συλλογικό τραύμα, όσα συνέβησαν στο Μάτι

Φωτογραφία / «Η μυρωδιά, κάπως, έχει ξεχαστεί. Ο ήχος, όχι»

Στο Μάτι πέρασε τα παιδικά της καλοκαίρια. Την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς βρισκόταν εκεί και πρόλαβε να σώσει το βαλιτσάκι του πατέρα της, σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η εικαστικός και φωτογράφος Κατερίνα Αγγελοπούλου μιλά στη LiFO για το πώς κατέγραψε με τον φακό της τις ιστορίες όσων χάθηκαν αλλά και όσων κατάφεραν να επιζήσουν, δημιουργώντας έναν τόμο-ντοκουμέντο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Μέριλιν, η Μπιορκ και η Λάιζα, μέσα από τον φακό του Ντάγκλας Κέρκλαντ

Φωτογραφία / Η Μέριλιν, η Μπιορκ και η Λάιζα, μέσα από τον φακό του Ντάγκλας Κέρκλαντ

Μια έκθεση αφιερωμένη στη διαχρονική κληρονομιά ενός σπουδαίου φωτογράφου, που μέσα από τον φακό του αποτύπωσε εικόνες οι οποίες μιλούν για την αγάπη, τη σύνδεση και τη συντροφικότητα.
THE LIFO TEAM
Η μέρα που ο Bowie επισκέφτηκε μια ψυχιατρική κλινική και η εμπειρία άλλαξε τη ζωή του

Φωτογραφία / Η μέρα που ο Bowie επισκέφτηκε μια ψυχιατρική κλινική και η εμπειρία άλλαξε τη ζωή του

Για πρώτη φορά εκτίθενται οι φωτογραφίες από τη «συντριπτική» επίσκεψή του το 1994 σε μια ψυχιατρική δομή της Αυστρίας και η συνάντησή του με τους καλλιτέχνες-τρόφιμους του ιδρύματος.
THE LIFO TEAM