The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας

The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
0
The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα.

Απολαμβάνουμε την ανοιξιάτικη βραδιά στο αίθριο του Sowl, πίνοντας ένα άψογα εκτελεσμένο δροσιστικό κοκτέιλ που φέρει την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα. Το Sowl, που σε ταξιδεύει σε μεξικάνικη χασιέντα, διηγείται μια κεφάτη ιστορία στο ιστορικό κτίριο του Θησείου που στέγαζε το πάλαι ποτέ τους στάβλους του Όθωνα. Το παλιό κτίριο έχει μετατραπεί σε έναν χαρούμενο χώρο. Την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο σεφ Μάνος Ευσταθίου που έχει θητεύσει σε σημαντική κουζίνα του Μονακό και συνδυάζει γευστικές προτάσεις από το Μεξικό και το Περού έως την Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Η σαλάτα κινόα με μάνγκο σε κύβους, κόλιανδρο, ντοματίνια, πράσο σοταρισμένο, φύτρες και λάιμ (€8,80) προσφέρει μια φρέσκια και δροσερή προσέγγιση για το ξεκίνημα. Υπάρχουν τρεις επιλογές σε σεβίτσε, με μυλοκόπι, λαβράκι και γαρίδα. Ξεχώρισα αυτό με την καλοφτιαγμένη με λάιμ και χυμό ντομάτας γαρίδα που είναι τρυφερή και συνοδεύεται με δροσερές κορδέλες αγγουριού (€10,20). Τα ορεκτικά κινούνται στα μαγειρικά μονοπάτια της Βραζιλίας και του Μεξικού. Εντυπωσιάζει το πιάτο με τις τραγανές πατάτες yucca κομμένες σε μπαστουνάκια, που σερβίρονται έχοντας στην κορυφή τους ένα αυγό ποσέ. Το σπας και ο κρόκος ενώνεται με τη σάλτσα μόχο που έχει καταγωγή από τις Κανάριες Νησους (€8,20) και είναι ευχάριστα πικάντικη, ενισχύοντας την ουδέτερη γεύση του yucca. Τα βραζιλιάνικα embanadas (€8,80) –τυροπιτάκια με γέμιση από μείγμα καπνιστών τυριών– εκφράζουν οικεία γεύση και εκτιμώνται αμέσως. «Gringa causas» είναι η ονομασία ενός πιάτου με λεπτοκομμένα χοιρινά φιλετάκια πάνω σε παναρισμένο γιούκα, που στο σύνολό του είναι περιχυμένο με σάλτσα Pastor, η οποία είναι σκορδάτη και έχει ως βάση τις καυτερές πιπεριές (€11). Οι τραγανές πατάτες ισορροπούν το πιάτο.

Η εμπειρία δυναμώνει με τη μοσχαρίσια Black Angus Tagliata (€23) που μαρινάρεται σε κουβανέζικο sofrito και έχει ως βάση του την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και το κύμινο, χυμώδη υφή και πλούσια γεύση. Το κυρίως Lamba de Αnis (€19) είναι αρνί με γλυκάνισο και σάλτσα ανανά κι ενώ όταν το διαβάζεις στο μενού προκαλεί ενδιαφέρον, στην πραγματικότητα η γεύση του ήταν αμήχανη, σαν να είναι ατυχής ο συνδυασμός του ανανά με το αρνί. Το γλυκό Two Smoking Barrels με σοκολάτα Kalingo Valrhona και πιπεριά Habanero (€8,20) έκλεισε το δείπνο με την καυτερή και γλυκιά γεύση του. Σημειώνονται στα συν το ευγενικό σέρβις και η ευπρεπής λίστα κρασιών που εναρμονίζεται με το σύνολο. Το Sowl αποτελεί μια κεφάτη πρόταση εξόδου.

The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
The Sowl: μια μεξικάνικη χασιέντα στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter

☛ The Sowl, Ηρακλειδών 10, Θησείο, 2103450003

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Γεύση / Στο Άθος δεν παίζουν με την φωτιά. Ξέρουν

Σε ένα αδιέξοδο δρομάκι στον Κολωνό βρίσκεται ένα εστιατόριο στημένο γύρω από τη φωτιά και τη μνήμη. Προσφέρει ένα μενού δεκαοκτώ πιάτων, πολύπλοκο, αλλά αυθεντικό. Δοκιμάστε το αρνί μαγειρεμένο σε νταβά, και θα καταλάβετε.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Ρεμί / Τo γαλακτομπούρεκo της καρδιάς μου

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει πως όταν τα γλυκά φτιάχνονται με αγάπη, δεν χαλάνε ποτέ, όπως το γαλακτομπούρεκο της γιαγιάς του, που γι' αυτόν είναι το καλύτερο. Ωστόσο, δεν σταματά να δοκιμάζει καινούργια - ποτέ δεν ξέρεις!
ΡΕΜΙ
4 νέοι φούρνοι και το top pastry που φτιάχνουν

Γεύση / Πόσους νέους φούρνους αντέχουμε; Σίγουρα και αυτούς τους 4

Χειροποίητα γλυκά και ψωμιά, και παραγωγή σε μικρή κλίμακα: οι φούρνοι νέας γενιάς επαναφέρουν την αυθεντικότητα και αναβαθμίζουν τη ζύμη σε μια καθημερινή αλλά πολύτιμη εμπειρία. Πήγαμε, δοκιμάσαμε και διαλέξαμε το αγαπημένο μας από τον κάθε ένα.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Δώδεκα Πιάτα: Νέα αθηναϊκή κουζίνα με υπογραφή

Γεύση / Δώδεκα Πιάτα: Τρώγοντας λαχανοντολμάδες και κεμπάπ σε λευκά τραπεζομάντιλα

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Παύλος Κυριάκης, μετά το Κουκάκι, άνοιξε εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, κρατώντας το όνομα και τον μικρό κατάλογο με κλασικά πιάτα, σαν αυτά που θα 'θελε να βλέπει κι ο ίδιος σε ένα μενού.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Το κρασί με απλά λόγια / Είναι η Αίτνα η πιο «καυτή» περιοχή στον κόσμο του κρασιού τώρα;

Ο Παναγιώτης Ορφανίδης και η Υρώ Κολιακουδάκη «ταξιδεύουν» στη Σικελία και ανακαλύπτουν τα κρασιά της λάβας και του πάγου μέσα από τις ιστορίες και τα μυστικά τριών σπουδαίων παραγωγών: του Giuseppe Russo, του Angelo di Garcia (Tornatore) και του Federico Graziani.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Το αρμενοβίλ της Θεσσαλονίκης είναι σοκ!

Ο κύριος Ρεμί πιστεύει ότι τα τρίγωνα Πανοράματος είναι καλά μόνο για να βγάζεις φωτογραφίες. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάει να δοκιμάζει φαγητά παρά να βλέπει ταινίες – εξαίρεση έκανε μόνο για την καινούργια ταινία της Ιζαμπέλ Ιπέρ.
ΡΕΜΙ
Pfalz: Η νέα δύναμη του Riesling και του Pinot Noir, που «ταράζει» την Ευρώπη

Το κρασί με απλά λόγια / Εξαιρετικά Riesling. Δυνατά Pinot Noir. Πώς το Pfalz έκανε τη Γερμανία σοβαρό παίκτη στο κρασί

Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Το κρασί με απλά λόγια» η Υρώ Κολιακουδάκη DipWSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας ταξιδεύουν στο Pfalz, τη μεγαλύτερη οινοπαραγωγική περιοχή Riesling στον κόσμο, μέσα από τις φωνές τεσσάρων κορυφαίων προσωπικοτήτων του γερμανικού κρασιού: της Caro Maurer MW, του Frank John, του Dominik Sona και του Nicola Libeli.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ
Όχι άλλη σφυρίδα!

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / Όχι άλλη σφυρίδα στο Προεδρικό Μέγαρο!

Ο κύριος Ρεμί βαρέθηκε τα αποδομημένα, παράτολμα και ανέμπνευστα πιάτα - κάνε μια σωστή «ιεροσυλία», αλλιώς μείνε στα απλά. Στην τελική, προτιμά μια βραδιά στην παραλιακή, με πίτσα, μπίρα και Χούλιο Ιγκλέσιας.
ΡΕΜΙ
«Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Γεύση / «Τριλέτσε, κουλάτς, μπομπόνες»: Η Αναστασία έκανε τα αλβανικά γλυκά viral

Τα βίντεό της κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στο TikTok και μας δείχνουν τι χάναμε τόσο καιρό που αγνοούσαμε κλασικά γλυκά της γειτονικής μας χώρας. Η ίδια, βέβαια, πιστεύει ότι τα φτιάχνει καλύτερα.
ΑΚΗΣ ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ
«Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Οι γαστρονομικές απογνώσεις του Κυρίου Ρεμί / «Χίλιες φορές μακαρόνια παρά σπανακόρυζο»

Ο Κύριος Ρεμί στοχάζεται πάνω στα όρια της κριτικής εστιατορίων, μαγειρεύει τέσσερις παστιτσάδες μέσα στην εβδομάδα και δεν έχει κάτι προσωπικό με το σπανακόρυζο. Απλώς δεν είναι μακαρονάδα!
ΡΕΜΙ