Bέβαιος ο Ντάισελμπλουμ για συμφωνία για το χρέος

Bέβαιος ο Ντάισελμπλουμ για συμφωνία για το χρέος Facebook Twitter
0

Τη βεβαιότητα του για συμφωνία για το θέμα του ελληνικού χρέους στο Eurogroup της 24ης Μαΐου εξέφρασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη του στο CNBC, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των G7. «Είτε αυτό, είτε το επόμενο έτος, θα είμαστε σε θέση να περιορίσουμε το κόστος του κύριου πακέτου δανειοδότησης της Ελλάδας» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες όσον αφορά το ελληνικό χρέος και επομένως, θεωρώ ότι μπορούμε να έχουμε μία συμφωνία» τόνισε επίσης.

Ακόμη  σημείωσε ότι «όσοι υποστήριζαν μία γενναία εμπροσθοβαρή ελάφρυνση του χρέους, έχουν μετριάσει πλέον, τη στάση τους», όπως και «όσοι υποστήριζαν ότι το ελληνικό χρέος δεν χρειάζεται ελάφρυνση».

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιού απευθυνόμενος στον Ντάισελμπλουμ, έκανε  έκκληση και πάλι στους ευρωπαίους να δείξουν μεγαλύτερη ευελιξία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το χρέος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ο κ. Λιού τόνισε τη σημασία η Ευρώπη να τηρήσει την δέσμευσή της να βάλει σε βιώσιμο δρόμο το ελληνικό χρέος, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης χρέους, προκειμένου να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αντίδοτο απέναντι στην ακρίβεια, είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος»

«Δεν αρκεί μόνο να βρει κάποιος οποιαδήποτε δουλειά, αλλά το πώς, θα παντρέψουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων με τις ανάγκες των εργαζομένων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΙΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές στα ελληνοτουρκικά» - Πότε αναμένεται η συνάντηση με τον Ερντογάν

Όσα είπε ο πρωθυπουργός για τις σχέσεις της Ελλάδας με ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ, τον στόχο της αυτοδυναμίας, την τροπολογία για τη συνεπιμέλεια, την αναθεώρηση του Συντάγματος
THE LIFO TEAM