Στην πιο θολή φάση από καταβολής της εισέρχεται η τηλεοπτική αγορά

Στην πιο θολή φάση από καταβολής της εισέρχεται η τηλεοπτική αγορά Facebook Twitter
0

Στην πιο θολή φάση από καταβολής της εισέρχεται η τηλεοπτική αγορά Facebook Twitter
Το επόμενο τρίμηνο καθίσταται χαώδες και ασφυκτικό για το σύνολο της τηλεοπτικής αγοράς, αλλά και των διαφημιστικών εσόδων που πρέπει να εξασφαλίσει για την επιβίωση της... Εικονογράφηση: Ατελιέ LIFO

 

Στην τηλεοπτική πραγματικότητα των δώρων και των παροχών – και των αίφνης σιτισμένων διαφημιστικών πακέτων, ειδικά στην prime time και την prime eleven ζώνη – η κρίσιμη ημερομηνία είναι η 22α Απριλίου.

 

Μέχρι τότε θα μπορούν οι εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι για τη διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών να καναλιών να εκφράσουν άποψη για αυτό το νέο στη ζωή τους, τη ζωή των σταθμών της χώρας επί της ουσίας.

Όλως τυχαίως, μέχρι την επόμενη Παρασκευή, οι μέτοχοι του Mega καλούνται, όχι απλώς να αποφασίσουν για το τι θα πράξουν για τη σωτηρία του καναλιού, αλλά να το έχουν ήδη πράξει. Η καταγγελία της δανειακής σύμβασης από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς την προηγούμενη εβδομάδα δεν είναι αυτή που φέρνει ραγδαίες εξελίξεις και λουκέτα, όπως με χαρά (!) γράφτηκε από διάφορα sites.

Το άδειο ταμείο του καναλιού είναι που προκαλεί τεράστιο προβληματισμό, κυρίως για το ότι αν δεν βάλουν άμεσα το χέρι στην τσέπη οι μέτοχοι και αν οι Τράπεζες – που ήδη εφάρμοσαν κατά γράμμα τη νομοθεσία, χωρίς καμία πίστωση χρόνου – ξεκινήσουν να μιλούν με ενδιαφερόμενους επενδυτές, η τηλεοπτική αγορά εισέρχεται σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες. Κυρίως δε, - πράγμα απίθανο, βέβαια – στην περίπτωση που δεν υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για επενδυτικά ανοίγματα στο νέο υπό διαμόρφωση τηλεοπτικό καθεστώς.

 

Το επόμενο τρίμηνο καθίσταται χαώδες και ασφυκτικό για το σύνολο της τηλεοπτικής αγοράς, αλλά και των διαφημιστικών εσόδων που πρέπει να εξασφαλίσει για την επιβίωση της.

«Το οποίο θα είναι ποιό;» είναι το εύλογο ερώτημα που δημιουργείται, καθώς ειδικά σε ό,τι αφορά την διαγωνιστική διαδικασία περί αδειοδότησης – και παρά τα όσα επιμένει να ευαγγελίζεται η κυβέρνηση – ξεκινάει με τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις, με καταγγελίες από όλους τους αρμόδιους φορείς και με τη βεβαιότητα ότι από την επόμενη Παρασκευή κάθε ένας από τους υπάρχοντες τηλεοπτικούς σταθμούς προτίθεται να δώσει και δικαστική μάχη για την επιβίωση του.

Και πάλι, όμως, η κατάσταση είναι θολή, καθώς κατά ασφαλείς πηγές – και βάσει του διαδικαστικού που ορίζεται πλέον από τη διαγωνιστική διαδικασία – έχουν ήδη γίνει οι πρώτες κινήσεις από την πλευρά των καναλιών, δηλαδή η προετοιμασία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής…

 

Γνωρίζοντας ότι το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών – και αυτού της δημοπρασίας – έως το τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους, το επόμενο τρίμηνο καθίσταται χαώδες και ασφυκτικό για το σύνολο της τηλεοπτικής αγοράς, αλλά και των διαφημιστικών εσόδων που πρέπει να εξασφαλίσει για την επιβίωση της.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

TV & Media / Δανάη Παππά: «Για ποιον λόγο να είμαι υπόλογη;» - Το σχόλιο για την υπόθεση Μπισμπίκη

«Βγήκα ένα βράδυ με τους φίλους μου, διασκέδασα, όπως κάνω πάντα. Την επόμενη ημέρα υπήρχαν άρθρα, τηλέφωνα» ανέφερε η ηθοποιός φανερά απορημένη με όσα γράφτηκαν και ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες
LIFO NEWSROOM
Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

TV & Media / Έρικ Μεταξάς: Ο συντηρητικός Ελληνοαμερικανός που θέλει να γίνει ο νέος Jimmy Kimmel

Ο Μεταξάς, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παρουσιαστής και ευαγγελικός διανοούμενος, παρουσιάστηκε ως ο άνθρωπος που θα επαναφέρει τη «χαρά» στην ψυχαγωγία, απαλλαγμένη από το «δηλητήριο των φιλελεύθερων talk show»
LIFO NEWSROOM
Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 μετά τις αντιδράσεις

TV & Media / Amazon Prime Video: Απέσυρε τις φωτογραφίες με τον «άοπλο» πράκτορα 007 έπειτα από αντιδράσεις

Ως απάντηση στο κύμα επικρίσεων, η Amazon αντικατέστησε τις φωτογραφίες με πιο παραδοσιακές, από τις ίδιες τις ταινίες, αν και, όπως επισημαίνεται, ούτε αυτές περιλαμβάνουν όπλα
LIFO NEWSROOM
Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

TV & Media / Η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ξεσπά για τα deepfake που «ανασταίνουν» τον πατέρα της

Η Ζέλντα Γουίλιαμς, κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, ξεσπά κατά της τεχνητής νοημοσύνης και των deepfake βίντεο που «ανασταίνουν» τον πατέρα της, καταγγέλλοντας τη χρήση του AI στη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως ανήθικη και προσβλητική προς την ανθρώπινη δημιουργία
LIFO NEWSROOM