Der Spiegel: Οδηγοί του ευρωκοινοβουλίου σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος

Der Spiegel: Οδηγοί του ευρωκοινοβουλίου σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος Facebook Twitter
0


Προπαγανδιστικά CD του Ισλαμικού Κράτους βρέθηκαν στα προσωπικά αντικείμενα δύο οδηγών που εργάζονταν για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμά στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


Το περιοδικό, που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις έρευνες, συσχετίζει την υπόθεση αυτή με την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου να μην απευθύνεται πλέον σε ανεξάρτητους επαγγελματίες οδηγούς για τη μεταφορά του προσωπικού του και των ευρωβουλευτών αλλά να βασίζεται αποκλειστικά στο δικό του στόλο.


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξήγησε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό υπάρχουν υποψίες ότι οι περιπτώσεις των δύο οδηγών δεν είναι μεμονωμένες και ότι και άλλοι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών ενδέχεται να συνδέονται με το ΙΚ.


"Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας", είπε μια εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο στις Βρυξέλλες. Η ίδια διευκρίνισε ωστόσο ότι η δημιουργία 110 θέσεων για οδηγούς εντάσσεται προς το παρόν στο πλαίσιο των "κατευθυντήριων γραμμών" του προϋπολογισμού του 2017 που θα ψηφιστεί το φθινόπωρο. Όπως είπε, υπήρχαν δύο λόγοι για την αλλαγή αυτή: "Θέλαμε να έχουν οι οδηγοί καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη και να ξέρουμε επακριβώς ποιος εργάζεται για εμάς, ποιος έχει τη δυνατότητα να μπει στα κτίρια" στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.


Σύμφωνα με το περιοδικό οι δύο οδηγοί απολύθηκαν.


Πάντως, ένας εκπρόσωπος της εταιρείας Biribin Limousines που εξυπηρετεί με οδηγούς και οχήματα το Στρασβούργο και εν μέρει τις Βρυξέλλες τόνισε ότι "κανένας οδηγός της δεν απολύθηκε και ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα στα οχήματά της". Οι πληροφορίες του Spiegel είναι "ένας ιστός από ψέματα", συνέχισε. Η εταιρεία αυτή, η έδρα της οποίας βρίσκεται στο Παρίσι, διαθέτει 85 οχήματα στο Στρασβούργο και 35 στις Βρυξέλλες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM