Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ μετά το χτύπημα στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε για αύριο η Ολλλανδική προεδρία με tweet της, στη σκιά των πολύνεκρων χθεσινών επιθέσεων στη βελγική πρωτεύουσα.

"Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα. Η χώρα μας δεν είναι στόχος για ιστορικούς λόγους, αλλά πρέπει να έχουμε το νου μας γιατί είμαστε πέρασμα πολλών ανθρώπων και βρισκόμαστε σε συνεργασία με άλλες κυβερνήσεις. Δεν έχουν εντοπιστεί πυρήνες ή κινήσεις που θα πρέπει να μας ανησυχούν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας, με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες και το ενδεχόμενο επιθέσης στη χώρα μας.

   Μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εμφανίστηκε καθησυχαστικός, ενώ για τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου τόνισε πως «μας απασχόλησαν τα άμεσα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, όχι λόγω της αύξησης του κινδύνου, αλλά λόγω της επίθεσης. Μας απασχολεί σε καθημερινή βάση το πώς θα βελτιώσουμε τα μέτρα ασφαλείας».

   Ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι «η επίθεση του Νοεμβρίου κινητοποίησε την κυβέρνηση που είχε λάβει τότε μέτρα για τη φύλαξη στόχων ξένων συμφερόντων» και πρόσθεσε: «Με βάση αυτή την εμπειρία λάβαμε και σήμερα ανάλογα μέτρα».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM