Για επιθέσεις "θεαματικές και τεράστιου εύρους " από το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί η βρετανική Αστυνομία

Για επιθέσεις "θεαματικές και τεράστιου εύρους " από το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί η βρετανική Αστυνομία Facebook Twitter
0

Οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος θέλουν να διαπράξουν «τεράστιου εύρους και θεαματικές» επιθέσεις εναντίον της Βρετανίας και γενικότερα στόχων που αντιπροσωπεύουν τον δυτικό τρόπο ζωής, προειδοποίησε σήμερα ένας ανώτατος αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών μονάδων στη Βρετανία.


Ο αναπληρωτής επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου Μάρκ Ρόουλι επισήμανε ότι η απειλή που συνιστά η εξτρεμιστική οργάνωση ολοένα και εντείνεται και οι τζιχαντιστές εμφανίζονται διατεθειμένοι να επαναλάβουν και σε άλλες χώρες επιθέσεις όπως εκείνη του Παρισιού όπου σκοτώθηκαν 130 άνθρωποι.


«Αυτό που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες... είναι αυτή η απειλή να ενισχύεται, (να εκπονούνται) περισσότερα σχέδια να επιτεθούν εναντίον του δυτικού τρόπου ζωής... τα οποία διευρύνονται από τους περιορισμένους στόχους (του παρελθόντος) εναντίον της αστυνομίας και του στρατού και των συμβόλων του Κράτους σε κάτι ευρύτερο» είπε ο Ρόουλι σε δημοσιογράφους. «Βλέπετε μία τρομοκρατική οργάνωση με μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τεράστιου εύρους και θεαματικές επιθέσεις, όχι απλά τους τύπους των επιθέσεων που έχουμε δει να ματαιώνονται έως σήμερα».


Οι επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Βρετανίας είχαν κατά το παρελθόν προειδοποιήσει ότι η μεγαλύτερη απειλή που τίθεται από την οργάνωση είναι η ριζοσπαστικοποίηση νεαρών Βρετανών μέσω του Διαδικτύου και ο κίνδυνος που δημιουργούν εκείνοι που εντάσσονται στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ κι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.


Περίπου 800 Βρετανοί πιστεύεται ότι έχουν ταξιδέψει στη Συρία, πολλοί για να εισχωρήσουν στην τρομοκρατική οργάνωση, μετά το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου.


Ο Ρόουλι σημείωσε ότι οι συλλήψεις στις οποίες έχουν προχωρήσει προσφάτως οι αρχές δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος υιοθετεί μια διαφορετική μεθοδολογία καθώς επιχειρεί να στείλει μαχητές στη βόρεια Ευρώπη οι οποίοι διαθέτουν οπλισμό και εκπαίδευση παραστρατιωτικής οργάνωσης. «Οι τρομοκρατικές οργανώσεις πάντοτε ήθελαν να διαπράξουν τη μεγαλύτερη και θεαματικότερη επίθεση καθώς θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο» τόνισε ο ίδιος.


Ο ίδιος επισήμανε ότι η βρετανική αστυνομία έχει προβεί σε περισσότερες συλλήψεις κατά της τρομοκρατίας το 2015 σε σύγκριση με άλλα έτη μεταξύ αυτών έναν αξιοσημείωτο αριθμό γυναικών και νέων ανθρώπων ηλικίας κάτω των 20 ετών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Διεθνή / Ουκρανία: Οι γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο ποζάρουν για το Playboy

Στο νέο τεύχος του Playboy Ουκρανίας, πέντε γυναίκες που τραυματίστηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, ανάμεσά τους και δύο που έχασαν τα άκρα τους, ποζάρουν αποκαλύπτοντας τα σημάδια στο σώμα τους και την ιστορία τους
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε νοσοκομείο - Ενας δημοσιογράφος νεκρός σύμφωνα με τη Χαμάς

Η κυβέρνηση της Χαμάς κατήγγειλε σε δική της ανακοίνωση ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου «προκάλεσε τον θάνατο ασθενών», χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ–Κίνα: Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ και το τέλος της εποχής του ελεύθερου εμπορίου

Διεθνή / ΗΠΑ–Κίνα: Ο «πόλεμος» του Τραμπ και το τέλος της εποχής του ελεύθερου εμπορίου

Πώς η στρατηγική των δασμών του Ντόναλντ Τραμπ από το 2017 έως το 2025 αναδιαμόρφωσε το παγκόσμιο εμπορικό τοπίο, κλυδώνισε τις αγορές και επανακαθόρισε τις σχέσεις Ουάσιγκτον–Πεκίνου
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
ΗΠΑ: Τέλος στο Προστατευτικό Καθεστώς για Αφγανούς – Κίνδυνος Απέλασης για 9.000 Πρόσφυγες

Διεθνή / ΗΠΑ: Τέλος στο καθεστώς προστασίας για Αφγανούς πολίτες – Κίνδυνος απέλασης για 9.000 πρόσφυγες

Η κυβέρνηση Τραμπ, μέσω της Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας Kristi Noem, τερματίζει το Προστατευτικό Καθεστώς για χιλιάδες Αφγανούς - Οργή από ανθρωπιστικές οργανώσεις και προειδοποιήσεις για μαζικές απελάσεις
LIFO NEWSROOM