Αντιδράσεις στην ιταλία για την υποχώρηση του Ρέντσι στο Σύμφωνο Συμβίωσης

Αντιδράσεις στην ιταλία για την υποχώρηση του Ρέντσι στο Σύμφωνο Συμβίωσης Facebook Twitter
2

Με συμβιβασμούς προκειμένου να μην υπάρξει κυβερνητική κρίση λόγω των αντιδράσεων της κεντροδεξιάς που συγκυβερνά, έφτασε  τελικά στο ιταλικό Κοινοβούλιο το Σύμφωνο Συμβίωσης, εξαιρώντας την έμμεση υιοθεσία.

Η κίνηση αυτή έχει όμως εξοργίσει τους ομοφυλόφιλους, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στο πιο σημαντικό σημείο.

Το νομοσχέδιο του Ματέο Ρέντσι προέβλεπε την δυνατότητα στον έναν σύντροφο να υιοθετεί βιολογικό παιδί του δεύτερου συντρόφου, μία πρόβλεψη στην οποία αντιδρούσαν έντονα στελέχη της κεντροδεξιάς, καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για έμμεση αναγνώριση της υιοθεσίας.

Με την αφαίρεση αυτή της διάταξης και τη σύνδεση της ψηφοφορίας που θα γίνει την Πέμπτη με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησης το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει από τη Βουλή.

Όμως πλέον η αντίδραση των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων είναι  ηχηρή ήδη και χθες το βράδυ διοργανώθηκε διαδήλωση έξω από την ιταλική Γερουσία.

Ο Ρέντσι για να περιορίσει τις αντιδράσεις τόνισε ότι το ζήτημα αυτό θα ρυθμιστεί με μεταγενέστερο νόμο που θα αφορά συνολικά τις υιοθεσίες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Αυτός ο άνθρωπος κάνει καθημερινά ό,τι μπορεί για να αποδείξει πόσο γελοίος είναι.Όσο για τους δεξιούς που αντιτίθενται γιατί η κίνηση θα αποτελούσε "έμμεση αναγνώριση της υιοθεσίας", τι απέτρεψαν ακριβώς; Όταν ένας ομοφυλόφιλος/η ζει με τον σύντροφό του/της και μεγαλώνουν το παιδί του ενός, η πραγματικότητα είναι αυτή. Ότι το παιδί μεγαλώνει με δύο γονείς του ίδοου φύλου. Τι απέτρεψαν λοιπόν, και τι/ποιον προστάτεψαν ακριβώς; Απλώς, τους κάνουν τη ζωή δύσκολη. Μισάνθρωποι, μικρόνοες, αδαείς και βλάκες, αυτογελοιοποιούμενοι μέσω του πόνου του άλλου...
Μην απορείς. Είναι δεξιοί και "χριστιανοί". Αυτό τα λέει όλα. Πάντως οι γκέι οργανώσεις στην Ιταλία είναι μαζικές με πολύ μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Όχι όπως στην Ελλάδα. Αυτή είναι μόνο η αρχή.